Výroba kuchyňského nádobí z korozivzdorné oceli

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce je zaměřena na využití korozivzdorné oceli v odvětvích průmyslu a v domácnostech. Je v ní také podrobně popsán výrobní proces a zajímavé povrchové úpravy typické pro povrch korozivzdorné oceli. Na konci je zhodnocení nádobí z nerezu vůči některým jiným materiálům.
This thesis is focused on applications of stainless steel in industry as well as in household. There is detailed description of manufacturing process and interesting finish typical for stainless steel surface. At the end of the thesis is evaluation of stainless steel kitchenware against other materials.
Description
Citation
MOTALÍK, V. Výroba kuchyňského nádobí z korozivzdorné oceli [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (předseda) doc. Ing. Anton Humár, CSc. (místopředseda) Ing. Martin Petrenec, Ph.D. (člen) Ing. Oskar Zemčík, Ph.D. (člen) Ing. Kateřina Mouralová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-10-01
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1. Jaký materiál na výrobu teflonové pánve se běžně používá? - zodpovězeno 2. Jakým způsobem je ovlivněn výrobní proces s ohledem rozměrové charakteristiky nádobí (lžička versus hrnec). - zodpovězeno V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Můžete mi prosím říci základní charakteristiky slitin titanu? - částečně zodpovězeno 2. Z jakého materiálu se historicky vyráběly pánve? - zodpovězeno 3. Myslíte že povlakování keramickými částicemi má nějaký smysl? - částečně zodpovězeno 4. Jaké prvky se přidávájí do ocelí, abychom ji mohli nazvat korozivzdornou? - částečně zodpovězeno 5. K čemu na pánvích slouží teflon? Jaké má teflon mechanické vlastnosti? - Částečně zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO