Návrh a výroba ohýbacího přípravku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá návrhem a výrobou ohýbacího přípravku. Obsahuje porovnání se současnými ohýbacími přípravky na trhu a odůvodnění výroby daného typu. Dále je v práci obsažen návrh konstrukce jednotlivých dílů se zvolením a popisem technologií jejich výroby a samotným postupem jejich výroby. Práce také obsahuje kompletní výkresovou dokumentaci všech dílů ohýbacího přípravku. Závěrem práce je uvedení možností konstrukčních úprav a ekonomické a technologické zhodnocení.
The work deals with the design and manufacture of bending fixture. It contains a comparsion with current bending fixtures on the market and a justification for the production of a given type. Then the work contains a proposal of the constuction of individual parts with the selection and description of technologies of their production and the process of their production. The work also contains complete drawing ducumentation of all parts of the bending fixture. The conclusion of the work contains the possibilities of design modifications and economic and technological evaluation.
Description
Citation
ŠEVČÍK, J. Návrh a výroba ohýbacího přípravku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (předseda) doc. Ing. Anton Humár, CSc. (místopředseda) Ing. Martin Petrenec, Ph.D. (člen) Ing. Oskar Zemčík, Ph.D. (člen) Ing. Kateřina Mouralová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-10-01
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1. Při frézování uvádíte NESTEJNOMĚRNÉ TŘÍSKY. Jak byste toto spojení uvedl přesněji a dokázal byste to blíže vysvětlit? - zodpovězeno 2. Pro úpravu a vylepšení určitých dílů doporučujete TZ kalení s následným popouštěním. Jak se takovému TZ souhrnně říká? Jaké materiály jsou pro toto TZ vhodné? - zodpovězeno 3. V kapitole 7 se uvádí: OHÝBACÍ PŘÍPRAVEK, KTERÝ BYL VYROBEN JE PO TECHNICKÉ STRÁNCE PLNĚ FUNKČNÍ. Provedl jste nějaké testy; máte nějaké vzorky? - zodpovězeno V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Rozlišujeme pojem směr a smysl pohybu? - částečně zodpovězeno 2. Čísla norem které uvádíte na slidu neexistují. Vysvětlete, kde je tam chyba. - částečně zodpovězeno 3. Jakou nekonveční technologií obrábění vyrábíme ohýbací nebo střižné nástroje? - nezodpovězeno 4. Jakou pevnost má používaná litina. Čím je dána tato pevnost? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO