Město ve městě Blok Trnitá

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Předmětem diplomové práce je návrh polyfunkčního domu v zadané blokové struktuře, která byla zpracována v rámci územní studie „Jižní Čtvrťi - Trnitá - KAM Brno 2019“ jako podklad pro připravovaný územní plán Brna. Jedná se o nárožní parcelu v těsné návaznosti na park podél řeky Svratky. Polyfunkční dům nabízí kromě nadstandardních bytů i kancelářské a obchodní prostory v parteru. Hmotově návrh pracuje s nárožní konzolou tvořenou bytovými podlažími, která uvolňuje parter a rozšiřuje tak veřejný prostor.
The topic of the diploma project is a design of a multipurpose building in a given city block structure which was prepared by KAM Brno in a local study plan "Southern Quarter - Trnitá - KAM Brno 2020" as a base material for future local zoning plan of Brno. The site is situated at corner of the block, in a proximity to a park along the river Svratka. The multipurpose building offers space for above-standard apartments as well as for office or commercial business. The massive cantilever created by the upper floors at the corner part is characteristic for the mass of the building and its opening the public space at the lower commercial floors.
Description
Citation
KUČÍRKOVÁ, V. Město ve městě Blok Trnitá [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
prof. Ing. Josef Chybík, CSc. (předseda) Ing. arch. Luboš Františák, Ph.D. (člen) Ing. arch. Jiří Marek (člen) Ing. arch. David Průša (člen) Ing. arch. Pavel Pekár (člen) prof. Ing. Josef Chybík, CSc. (člen)
Date of acceptance
Defence
- Studentka představila diplomovou práci- limit 10min. - Oponentní posudek byl přečten, včetně jednoho dotazu - Studentka zodpověděla oponentní dotaz - Veřejná rozprava zahájena - Dotazy od členů komise - Student reaguje - Členové chválí dispozice
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO