Výzkumně-vzdělávací centrum nanotechnologie (NanoArch)

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
„Věda, nekonečná cest.“ Diplomová práce se zabývá návrhem vědeckého centra zaměřeného na propagaci vědy a vzdělání v oblasti nanotechnologie. Cílem projektu je navrhnout vědecké centrum, které doplní stávající areál budov CEITEC Nano VUT, které svým architektonickým výrazem reprezentuje důležitost této instituce a zároveň se stane novým středem areálu. Nanotechnologie reprezentuje významnou sféru vědy a má velký potenciál v různých odvětví včetně architektury a stavebnictví. Záměr projektu je také zvýšit uvědomění o nanotechnologii. Koncept návrhu je založen na jednoduchém geometrickém tvaru - kruhu, který je segmentován do tří částí. Racionální tvar kruhu doplňuje stávající areál a zároveň se stává novým středem "mozkem" celého areálu. Symbol nekonečna, které kruh a Möbiova páska reprezentují je asociován s nekonečným bádáním vědců, jelikož věda je v podstatě "nikdy nekončící příběh".
„Science, the Never-Ending Quest.“ The diploma thesis deals with a proposal of science center aimed at promoting science and education in the field of nanotechnology. The aim of the project is to design a science center that will complement the existing building complex of CEITEC Nano BUT but also through its architectural expression represent the value of such institution and enable it to stand out among the existing buildings, allowing it to become the new center „brain“ of the complex. Nanotechnology represents a significant sphere of the scientific world that holds big potential for the future in various industries including architecture and building construction. The aim of the diploma thesis is thus not only to design new science center but also to raise awarness of nanotechnolgy. The design proposal is based on simple geometric shape - circle which is segmented into three parts. Logical shape of circle complements the already existing complex and becomes the new center point "brain" of the whole complex. The symbol of infinity that circle and Mobius strip represent is associated with the never ending scientific research as the science itself is at the end nothing but a "never ending quest".
Description
Citation
HAMDANIEH, L. Výzkumně-vzdělávací centrum nanotechnologie (NanoArch) [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Dušan Vostřejž (předseda) March. Zdeněk Liška (člen) Ing. arch. Adam Jursa (člen) Ing. arch. Pavel Martinka (člen) Ing. Zdeněk Vejpustek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
Defence
Studentka odprezentovala svou práci, přečteno bylo hodnocení ústní státní zkoušky a posudek a otázky oponenta. Studentka reagovala na otázky a podněty oponenta. D. Vostřejž: Propojení jednotlivých částí objektu, výtahy, přístup a orientace v objektu, uspořádání zařízení v objektu Z. Vejpustek: kolize nosných sloupů a v seminárních místnostech, konstrukce střechy Z. Liška: architektonický výraz schodišť, stínění fasád, kontext stavby a okolí A. Jursa: umístění objektu, přístupy Studentka reagovala pohotově a zodpověděla dotazy komise i oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO