Město ve městě/ „Blok Trnitá“

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na návrh polyfunkčního bytového domu v nové Jižní čtvrti města Brna v kontextu urbanistického vývoje této městské části na základě urbanistické a objemové studie Brno - nová Jižní čtvrť, vydané Kanceláří architekta města Brna. Brno, jakožto většina velkoměst, se potýká se suburbanizací, tudíž aktuálním tématem je řešit především zástavbu ve městě tak, aby lidé neměli potřebu odcházet za jeho hranice. Jádrem práce je návrh a výzkum pavlačového domu s umístěním pavlače na uliční fasádu. Nedílnou součástí jsou také analýzy, které byly vypracovány společně s kolegy jako předdiplomní projekt.
The master project focuses on the design of a multifunctional apartment building situated in the new South quarter of Brno in the context of its urban development and also based on the urban and volumetric study titled Brno - new South quarter, published by Kancelář architekta města Brna (KAM). Brno, like most big cities, is struggling with suburbanization, therefore the current topic is to solve mainly the development in the city in a way that people do not need to leave beyond its borders. The main focus of this thesis is the design and research of the gallery-access apartment building with the gallery situated on the front facade. Part of the thesis is also separate book of analysis, that was made together with colleagues as an undergraduate project.
Description
Citation
MUZIKÁŘOVÁ, V. Město ve městě/ „Blok Trnitá“ [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. David Prudík (předseda) Ing. arch. Kateřina Dokoupilová Pazderková, Ph.D. (člen) Ing. arch. Jiří Marek (člen) Ing. arch. Tomáš Havlíček (člen) prof. Ing. Josef Chybík, CSc. (člen)
Date of acceptance
Defence
• Studentka představila svůj návrh Náměty oponenta: • Předneste výsledky zkoumání umístění pavlače na uliční fasádě • Vysvětlete důvod návrhu dvou schodišťových jader a způsob jejich využívání jak pro rezidenty tak pro návštěvníky wellness centra • Obhajte architektonickou formu návrhu v kontextu nové městské čtvrt města Brna Studentka na otázky oponenta reagovala Otázky komise • Využití dřeva na fasádě městského domu • Kapacita parkovacích míst a provoz podzemních garáží • Střídání vytápěných a nevytápěných prostorů, dřevěné datování před okny, konstrukční napojení balkónů • Řešení PBŘ pavlače Studentka na otázky komise odpověděla
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO