Nová sportovní hala ve Studénce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Diplomová práce se venuje oblasti sportu, jako duležitého aspektu života ve Studénce, městě na severovýchode Ceské republiky. Jeho historie je úzce spjata s tamejší výrobou vagonu ve firme Vagonka Studénka. To melo za následek velký nárust poctu obyvatel mesta, v jejichž zájmu bylo vybudování množství sportovišt, které jsou užívány dodnes. Jejich nynejší stav však již neodpovídá soucasným potrebám zdejších obyvatel a sportovních klubu, a snahou mesta je proto postupnými kroky sportovní areál rekonstruovat a doplnit vhodne zvolenou architekturou. Aktuálne diskutovaným tématem je vybudování nové sportovní haly, urcené pro potreby profesionální i laické verejnosti, která snese svým provedením a obsahem srovnání v rámci Moravskoslezského kraje.
The diploma thesis deals with the sphere of sport as an important aspect of life in Studénka, the town in the northeast of the Czech Republic. The history of the town is closely connected with the local production of wagons in Vagonka Studénka. This resulted in a large increase in the population of the town, whose interest was to build a number of sports facilities that are still in use. However, their current state no longer corresponds to the current needs of local residents and sports clubs. Therefore the town’s efforts are to gradually reconstruct the sports complex and add suitable architecture. The currently discussed topic is the construction of a new sports hall designated for the needs of both professional and non–professional public, which can stand being compared for its design and content within the Moravian–Silesian Region.
Description
Citation
CIHLÁŘ, J. Nová sportovní hala ve Studénce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Dušan Vostřejž (předseda) March. Zdeněk Liška (člen) Ing. arch. Adam Jursa (člen) Ing. arch. Pavel Martinka (člen) Ing. Zdeněk Vejpustek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
Defence
Student zodpověděl pro prezentaci své DP otázku oponenta. Tyto otázky úspěšně zvládl. Následovala diskuze komise: P. Vostřejž: Dotaz na výtah, který chybí, diskuze o vhodnosti plošiny vs. výtah. Dotaz na šatny a skříňky. P. Jursa: Přístup na návaznost na zastávku MHD a trasy pěších. Dotaz na střešní světlíky a orientaci ke světovým stranám. Dotaz na materiálové řešení fasád. P. Martinka: Dotaz na materiály na fasádě? P. Liška: Dotaz na vyhovení kopilitové fasády na splnění energetické náročnosti. Dotaz na polohu hlavního vstupu. P. Vejpustek: Dotaz na nosné sloupy a celkové ztužení stavby Student zdárně odpověděl na dotazy komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO