Architektura zábavy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Rozvoj civilizace v dnešní době dáva človeku možnost mít víc a víc volného času a zábava je vnímána jako jen jedna s příležitosti jak ten čas lze využít. Architektura přitom stáva jen nastrojem pro rozvoj a podporu byznysu v zábavních parků. Ale jak nás zábava ovlivňuje? Potřebujeme ji? A co ještě může člověku dát symbióza architektury a zábavy? Cílem práce je analyzovat problem vztahů mezi architekturou a zábavou a výsledek ověřit v konkrétním architektonickém návrhu.
Nowadays the evolution of civilization gives us the opportunity to have more and more free time and fun is taken as just like one of the opportunities how time can be used. Architecture going to be only a tool for developing and promoting business within amusement parks. But how does entertainment affect us? Do we need have fun? And what else can give a person a symbiosis of joy and architecture? The aim of this work is to analyze the problem of relations between fun and architecture and suggest a solution in a specific architectural intention.
Description
Citation
LYSENKO, M. Architektura zábavy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Dušan Vostřejž (předseda) March. Zdeněk Liška (člen) Ing. arch. Adam Jursa (člen) Ing. arch. Pavel Martinka (člen) Ing. Zdeněk Vejpustek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
Defence
Studentka zodpověděla pro prezentaci své DP otázku oponenta na proces uvedení představené koncepce do reality a na materiálové řešení navržených ploch parteru. Tuto otázku úspěšně zvládla. Následovala diskuze komise: P. Liška: Dotaz na trasy cyklostezek, etapizaci a aktivizaci záměru, kvalitu vody, odvoz odpadků a prostupnost území. Studentka zodpověděla. P Vostřejž: Dotaz na funkční zónování, polohu pláže, lávky a přístřešků vůči světovým stranám. Studentka se odkazuje na to, že částečně vychází ze stávajícího stavu, zásobovacích tras, apod. Studentka zodpověděla. P.Martinka: Dotaz na převládající větry a odkud fouká skrz využití na vodní sporty. Studentka zodpověděla. P. Jursa: Dotaz na servisní zázemí pro jednotlivé zóny. Studentka zodpověděla. P. Vostřejž: Postrádá design a architektonický přínos práce. P. Liška: Odkazuje na používání referencí. P. Jursa. Konstatuje, že je před studentkou ještě hodně práce k realizaci. P. Vejpustek: Dotazy – jak si někdo cizí dopraví svou loď – nedořešené, je třeba protáhnout cestu až k vodě. Dotaz na loděnice a servis pro lodě. Dotaz na zimní využití jezera. Dotaz na zakládání lávky a na ekonomičnost. Studentka zodpověděla.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO