Život na samotě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Odpoveď na to čo je to Zaježová môže byť jednoduchá. Zaježová sú lazy. Vonkajším svetom-spoločnosťou-je Zaježová vnímaná predovšetkým ako alternatívna komunita ľudí , ktorí žijú v spolužití s prírodou a “Zaježová” sa takto “sama” prezentuje. Osobne si myslím, že Zaježovú definujú hlavne silné individuality ľudí, ktorí sú schopní o sebe povedať a prezentovať, že žijú v komunite. V neposlednom rade, Zaježová je miestom, kde som prežila veľkú časť svojho detstva, pretože moji rodičia patrili k týmto silným individualitám a rozhodli sa žiť život “na samote”. Moja práca sa snaží zachytiť to čím je Zaježová skrz rôzne médiá, vrátane architektúry. Výstupom je sada netypických turistických máp a návrh premeny bývalej hasičskej stanice na galériu.
The answer to what Zaježová is, can be simple. Zaježová are so called „lazy“. Zaježová is perceived by the outside world - society - primarily as an alternative community of people living in coexistence with nature, and “Zaježová” presents itself “in this way”. Personally, I think that Zaježová is defined mainly by the strong individualities of people who are able to say about themselves and present that they live in a community. Last but not least, Zaježová is a place where I spent a large part of my childhood, because my parents belonged to these strong individuals and decided to live life “alone”. My work tries to capture what Zaježová is through various media, including architecture. The output is a set of atypical tourist maps and a proposal to transform the former fire station into a gallery.
Description
Citation
JANKOVICHOVÁ, L. Život na samotě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Prof. Ing. arch. Jan Šépka (předseda) Mgr. Rostislav Koryčánek (člen) mgr inź. arch Szymon Rozwalka (člen) MgA. Svatopluk Sládeček (člen) Mgr. Art. Danica Pišteková, Art.D. (člen) Prof. Ing. arch. Jan Šépka (člen) Ing. Jiří Železný (člen)
Date of acceptance
2020-09-15
Defence
Studentka prezentovala svoji práci Byly přečteny posudky oponenta a vedoucího práce. Otázky komise • Viděli obyvatelé dopracovaný návrh • Do jaké míry je návrh realizovatelný • objekt hasičky je posunut do středu / středobodu obce – diskuze nad mírou použití exkluzivních materiálů • vytápění objektu vzhledem k poloze/přír. podmínkám obce • materiálové a konstrukční řešení dřevěných prvků • co dokáže architektura • zobrazování signálu v mapě • složení respondentů (starousedlíci, novousedlíci, návštěvníci) a jejich kritický pohled
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO