Výpočet aerodynamických charakteristik vozidla s vybočením

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá CFD simulací vozidla s různými geometrickými úpravami s nenulovým náběhem proudění. Cílem práce je vyhodnocení působení bočního větru pro jednotlivé verze vozidla spolu s validací těchto dat s naměřenými daty z aerodynamického tunelu. Poslední řešenou částí práce je analýza proudového pole.
The diploma thesis focuses on CFD simulation of a vehicle with various geometric modifications and non-zero angle flow. The goal of the work is to evaluate the effect of crosswinds for individual vehicle modifications together with the validation of these data sets with measured data from the wind tunnel. The last part of the thesis contains analysis of the flow field.
Description
Citation
FOJTŮ, K. Výpočet aerodynamických charakteristik vozidla s vybočením [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Porteš, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Lubomír Klimeš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Charvát, Ph.D. (člen) prof. Ing. František Bauer, CSc. (člen)
Date of acceptance
2020-10-07
Defence
Otázky oponenta: 1) Jaký postup byste zvolil pro zlepšení shody výpočtů s měřením? Hodnocení: Zodpovězeno 2) Práce se zabývá statickým přístupem s fixními úhly vybočení. Za jízdy ovšem může docházet přechodnému navýšení silových účinků, jak je také zmíněno na str. 44. Popište, čím je to způsobeno. Hodnocení: Zodpovězeno Další otázky: 3) Co bylo smyslem práce? Hodnocení: Zodpovězeno 4) Proč je důležité se touto problematikou zabývat? Je souvislost s bezpečností? Hodnocení: Částečně zodpovězeno 5) Jaký je Váš podíl na tvorbě modelu pro CFD simulace? Hodnoceni: Zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO