Posouzeni spolehlivosti procesu výroby průmyslových bezpečnostních přileb

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V teoretické části této diplomové práce jsou uvedeny všechny nezbytné předpoklady, které jsou nutné k provedení úplného a komplexního posouzení spolehlivosti daného procesu. Za tímto účelem poskytuje obecný přehled spolehlivosti, matematických a statistických pokynů společně s podrobnějším obrazem popisu procesu kvantifikovatelnými ukazateli. Dále poskytuje přehled dvou důležitých analytických nástrojů, jako jsou FTA a FMEA, doplněný základním principem a shrnutím nástrojů metodiky Six Sigma. Praktická část diplomové práce se zabývá podrobným popisem, kvantifikací a cíli procesu výroby a testování bezpečnostních průmyslových přileb, aby bylo možné provést vhodné posouzení spolehlivosti pomocí potřebné sady nástrojů a metod za účelem identifikovat poruchy a jejich příčiny v procesu pomocí vhodných prostředků, jako jsou změny a nápravné opatření.
The theoretical part of this master thesis lists all the necessary prerequisites which are needed in order to carry out a full and comprehensive reliability assessment of any given process. To do so it provides an overview of reliability in general, mathematical and statistical guidance together with a more detailed picture of the application and description of the process by quantifiable indicators. Furthermore it gives an overview of two important analysis tools, such as FTA and FMEA, accompanied by the basic principle and summary of the Six Sigma methodology and tools. The practical part of the thesis deals with the detailed description, quantification and goals of the process of safety helmet manufacturing and testing in order to be able to carry out a suitable assessment of the reliability by using the necessary set of tools and methods in order to identify the failures and their causes in the process by addressing them with suitable means of changes and corrective actions.
Description
Citation
KARTALI, C. Posouzeni spolehlivosti procesu výroby průmyslových bezpečnostních přileb [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kvalita, spolehlivost a bezpečnost
Comittee
doc. Ing. Róbert Jankových, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D. (místopředseda) doc. Dr. Ing. Daniel Prostredník, CSc. (člen) Ing. Tomáš Marek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Šrámek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-10-02
Defence
Student seznámil členy komise se svou závěrečnou prací na téma „Posouzení spolehlivosti procesu výroby průmyslových bezpečnostních přileb“: Cíle práce, Spolehlivost a kvalita, Spolehlivost a životní cyklus, Matematické vyjádření spolehlivosti, Ukazatele spolehlivosti, Analýza spolehlivosti a nástroje, Metoda Six Sigma a DMAIC, Analýza spolehlivosti procesu výroby a testování průmyslových bezpečnostních přileb, Závěr a zhodnocení přínosů analýzy. Student bez váhání odpověděl na otázky oponenta. Otázky členů komise: Vysvětlete historický diagram na slidu 4. Definujte termín "stanovený výrobek". Uveďte příklady výrobků. Kolik je druhů výrobků a které jsou vyjmuty? Student bez zaváhání odpověděl na všechny otázky komise
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO