Shape Optimization of the Hydraulic Machine Flow Passages

Abstract
Tato dizertační práce se zabývá vývojem optimalizačního nástroje, který je založen na metodě Particle swarm optimization a je poté aplikován na dva typy oběžných kol radiálních čerpadel.
This doctoral thesis deals with the development of a shape optimization tool based on a Particle swarm optimization algorithm, which is then applied to two different problems of two radial pump impellers.
Description
Citation
MORAVEC, P. Shape Optimization of the Hydraulic Machine Flow Passages [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Konstrukční a procesní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Antonín Píštěk, CSc. (předseda) Ing. Aleš Skoták, Ph.D. (člen) doc. Ing. Sylva Drábková, Ph.D. (člen) prof. Ing. František Pochylý, CSc. (člen) doc. Ing. Miloslav Haluza, CSc. (člen) doc. Ing. Jaroslav Štigler, Ph.D. (člen) doc. Ing. Simona Fialová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladimír Habán, Ph.D. (člen) RNDr. Milan Sedlář, CSc. (člen)
Date of acceptance
2020-12-03
Defence
Předmět DDP a její výsledky byly zaměřeny na návrh efektivní metodiky pro tvarovou optimalizaci kanálů oběžného kola a obecné problémy proudění s cílem dosažení lepších hydraulických parametrů. Význam je také v tom, že pro nalezení optimálních parametrů je použito nekonvenčních postupů a řešení bez využití zavedených metod a postupů.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO