Dálnice Humpolec - Pelhřimov

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je vyhledávací studie zabývající se novou, respektive modernizovanou trasou mezi městy Pelhřimov a Humpolec. Obě tato města se nachází v okrese Pelhřimov, v Kraji Vysočina. Trasa je řešena ve třech variantách, dálnice, silnice pro motorová vozidla a modernizace stávající komunikace na uspořádání 2+1. Jedná se o reakci na novou koncepci dálnic vydanou Ministerstvem dopravy v roce 2020. V koncepci se mimo jiné nachází plán postavit nový dálniční okruh, který by propojoval většinu páteřních komunikací v Čechách a ulehčil by tak dopravě v Praze a jejímu okolí.
The subject of this final thesis is research study, which deals with new, respectively modernized route between cities Pelhřimov and Humpolec. Both of these cities are located in Pelhřimov district, Vysočina region. Route is designed in three variants: motorway, limited access road and modernization of existing road to a 2+1 configuration. Thesis is a response to new concept of motorway network, which was released by Ministry of Transportation in 2020. In this concept, there is also a plan to build new ring road, which would connect main roads in Bohemia and it would ease Prague and its surroundings from traffic.
Description
Citation
MAREK, M. Dálnice Humpolec - Pelhřimov [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Petr Holcner, Ph.D. - předseda, Ing. Ondřej Dašek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Pavel Stupka - tajemník, Ing. Zdeněk Hegr - člen, Ing. Pavel Šperka - člen, Ing. Martin Všetečka, Ph.D. - člen, Ing. Petr Smítal - člen,
Date of acceptance
Defence
Diplomant představil prezentaci své práce, která byla přehledná a na výborné grafické úrovni. Ústní projev byl srozumitelný a výstižný, bez zaváhání. Student představil variantní řešení trasy komunikace a následně jednotlivé trasy podrobně popsal. Pro jednotlivé varianty představil směrové a výškové řešení a poukázal na různé problémy s kterými se v práci potýkal. V závěru uvedl srovnání variant. Na dotazy oponenta se student připravil a odpověděl. Otázky ze strany komise byly s přehledem odpovězeny. Student předvedl dobré znalosti dané problematiky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO