Využití R-materiálu v asfaltových směsích s pojivem typu PMB

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na využití R-materiálu v asfaltových směsích s pojivem typu PMB. Práce je rozdělena na teoretickou část a praktickou část. V teoretické části je popsáno získávání R-materiálu pomocí frézování vozovek, použití R-materiálu, pojivo použité v praktické části práce a typy recyklací. Praktická část se zabývá návrhem čtyřmi druhy asfaltových směsí s různým obsahem R-materiálu v asfaltové směsi. Dále se zabývá popisem funkčních zkoušek asfaltových směsí a výsledky těchto zkoušek.
The diploma thesis is focused on the use of R-material in asphalt mixtures with a PMB type binder. The work is divided into a theoretical part and a practical part. The theoretical part describes the acquisition of R-material by road milling, the use of R-material, the binder used in the practical part of the work and the types of recycling. The practical part deals with the design of four types of asphalt mixtures with different content of R-material in the asphalt mixture. It also deals with the description of functional tests of asphalt mixtures and the results of these tests.
Description
Citation
NAVRÁTILOVÁ, P. Využití R-materiálu v asfaltových směsích s pojivem typu PMB [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Petr Hýzl, Ph.D. - předseda, Ing. Martin Smělý, Ph.D. - místopředseda, Ing. Igor Mikolášek - tajemník, Ing. Michaela Venclíková - člen, Ing. Michal Kosňovský, Ph.D. - člen, Ing. Jiří Čepil - člen,
Date of acceptance
Defence
Studentka měla připravenou prezentaci své DP, začala obecným představením, pokračovala použitými materiály a přípravou vzorků a popisem metod. Začala stanovaní modulu tuhosti a výsledky pro různé teploty. Přednes je poměrně nejistý a přerušovaný. Propojila hlavní výsledky této zkoušky s dalšími výsledky zkoušky teplotní citlivosti, stanovení nízkoteplotních vlastností jednoosou zkouškou tahem. Výsledky poměrně stručně průběžně interpretuje. Závěrem uvedla ponaučení a stručné výstupy. Oponent položil 4 dotazy, studentka na ně zareagovala a vysvětlila. Dotazy komise: Když je zima, směs je horší, jak je to v teple? Trochu zmatky okolo podstaty otázky, nejistá, nakoned po nápovědě odpoví, že to bude lepší. Končíte u 50% Rmat, jak by se to chovalo při recyklaci na místě při až 100%, máte představu? Uvedené vlastnosti budou horší, ale šli by částečně zlepšit přísadami. Jak moc horší, v prezentaci nebyly mezi 30 a 50% dramatické rozdíly? Nepředpokládá dramatický pokles vlastností, ale odpověď je nejistá.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO