Řešení nových zastávek MHD v oblasti ulic Kounicovy a Veveří v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce řeší vybudování nových zastávek městské hromadné dopravy a přeložení vedení tramvajové trati s navazující novou organizací dopravy v oblasti ulic Veveří, Šumavská, Kounicova a Nerudova v Brně. Hlavním cílem návrhu je zvýšení standardu obslužnosti městskou hromadnou dopravou a zvýšení kvality pěších tras v území. Pozornost je věnována rovněž úpravě vedení individuální automobilové dopravy s cílem zklidnění komunikace na ulici Veveří, zakomponování cyklistické dopravy do návrhu a v neposlední řadě je kladen důraz na celkové zvýšení urbanistické hodnoty území. Součástí návrhu jsou vedle zastávek městské hromadné dopravy a tramvajové trati také realizace parku, vymezení zastavitelné plochy pro veřejnou vybavenost a návrh nové hromadné podzemní garáže v prostoru Akademického náměstí. Současně je brán ohled na zachování stávající zeleně a charakteru alejí a jejich případné rozšíření.
The diploma thesis solves construction of new public transport stops and relocation of tramway tracks route which follows new traffic organization in the area of Veveří, Šumavská, Kounicova and Nerudova streets in the city Brno. The project aims for an improvement of the public transportation level of service and of the quality of pedestrian routes in the area. The focus also lies on adjusting of routes of the private motorised transport with the goal of traffic calming in the Veveří street, on including cycling infrastructure into the plan and finally the emphasis is put on the overall improvement of the value of the area through urban planning. Part of the project are to one side public transport stops and tramway tracks and to the other side a planning of a park, defining of an area for building public amenities and planning a new underground car park on Akademické square. At the same time, the preservation of green space and of the character of tree avenues with their expansion is taken into consideration.
Description
Citation
ODSTRČILOVÁ, A. Řešení nových zastávek MHD v oblasti ulic Kounicovy a Veveří v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Dušan Stehlík, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Jan Pavlíček, CSc. - místopředseda, Ing. Jiří Sachr - tajemník, Ing. Radek Komenda - člen, Ing. Radka Matuszková - člen, Ing. Martin Novák - člen,
Date of acceptance
Defence
Studentka si připravila prezentaci k obhajobě své diplomové práce na téma: Řešení nových zastávek MHD v oblasti ulic Kounicovy a Veveří v Brně. Studentka tuto prezentaci před komisí prezentovala. V rámci prezentace studentka popsala řešení a úskalí, kterým se věnovala ve své diplomové práci. Po ukončení prezentace jí byly přečteny posudky vedoucího a oponenta. Studentka následně odpovídala na dotazy uvedené v posudku oponenta diplomové práce. Následně jí byly kladeny tyto dotazy k její diplomové práci: Jak se vypořádáváte s parkovacím stáním? V diplomové práci se totiž ruší spousta dosavadních míst k parkování. Byla nějak řešena křižovatka s ulicí Pod Kaštany? Studentka odpověděla. Jaké jsou poloměry v tramvajovém S a jaká je tam navržená rychlost? Řešení cyklistické dopravy bylo obsaženo v zadání, nebo se jednalo o vlastní iniciativu? Studentka odpověděla. Jak se řeší nově možnost příjezdu ke školnímu parkovacímu domu? Ulice rybková je totiž navržená jako jednosměrná. Studentka odpověděla. Tímto byla obhajoba ukončena a pokračovalo se k odborné rozpravě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO