Příprava realizace rozhledny Kelčský Javorník, Rajnochovice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce se zaměřila na přípravu realizace rozhledny Kelčský Javorník v Rajnochovicích. Vyhlídková věž bude plnit funkci občanské vybavenosti a bude podporovat sportovní vyžití v regionu. Záměrem projektu je obohatit seznam zajímavostí dané lokality a podpořit tak cestovní i turistický ruch v okolí obce Rajnochovice. Při vypracování diplomové práce se projekt řešil komplexně, zaměřil se však na zakládací práce spojené s budováním podzemní částí rozhledny a následně pak montážní práce, které se zabývají sestavením ocelových a dřevěných konstrukčních prvků části nadzemní. Plánování výstavby se posuzovalo z hlediska časového, finančního a také z pohledu využití materiálových zdrojů. Kvalitu výstavby zajistí vytvořené kontrolní a zkušební plány. Pro zvýšení celkové životnosti konstrukcí byl navržen harmonogram plánované údržby. Zároveň bylo navrženo variantní řešení přívodu elektrické energie, které zkrátí dobu výstavby, sníží celkové náklady na výstavbu i na celkovou údržbu stavby po dobu její životnosti.
This diploma thesis is based on preparation of the implementation of Kelčský Javorník Lookout Tower in Rajnochovice. The main idea of the lookout tower constructing is to increase the local tourism. Diploma thesis assesses the whole project and it is focused on the foundation of the rough lower construction and also on assembly of the higher construction. Planning was assessed in terms of time, finance and in terms of the use of material resources. The quality of construction will be ensured by created inspection and test plans. To increase the overall service life of the structures, a scheduled maintenance schedule was designed. A variant solution of electricity supply was proposed, which will shorten the construction time, reduce the total construction costs and the overall maintenance of the building during its lifetime.
Description
Citation
VOKUREK, K. Příprava realizace rozhledny Kelčský Javorník, Rajnochovice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realizace staveb
Comittee
doc. Ing. Vít Motyčka, CSc. - předseda, Ing. Petr Sedlák, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Jílek - tajemník, Ing. Aleš Průcha - tajemník, Ing. Ondřej Fuciman, Ph.D. - člen, Ing. Boris Biely - člen, Ing. Václav Venkrbec - člen, Ing. Martin Mohapl, Ph.D. - člen, Ing. Radka Kantová, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
Defence
Student zahájil prezentaci představením své budovy a popsal základní informace o stavbě. Dále student předvedl rozdělení na stavební objekty. Dále detailně popsal cíle DP. Student navrhl variantní řešení pro přívod elektrické energie. Dále student popsal zařízení staveniště pro jednotlivé etapy. Dále student popsal harmonogram a plán údržby. Dále student komisi seznámil s daty zahájení a ukončení. Student přinesl model stavby, která byla řešena. Připomínky oponenta: Student měl zpracovány připomínky oponenta a komisi detailně své postupy zdůvodnil. Ing. Sedlák položil otázku na harmonogram údržby - student odpověděl se značnou jistotou Dále se ptal opět Ing. Sedlák na dodávku materiálu a kde ji student zajišťuje - student argumentoval správně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO