Stavebně technologický projekt polyfunkčního domu na Cihlářské ulici v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá vybranými částmi stavebně technologického projektu polyfunkčního domu v Brně na ulici Cihlářská. Práce obsahuje technickou zprávu, koordinační situaci a vyznačení dopravních tras vozidel, časový a finanční plán stavby, studii realizace technologických etap stavebního objektu, technickou zprávu zařízení staveniště včetně výkresu zařízení staveniště, návrh hlavních stavebních strojů včetně ověření únosnosti a dosahu strojů, časový harmonogram hlavního stavebního objektu, technologický předpis a kontrolní a zkušební plán pro monolitickou stropní konstrukci. Součástí diplomové práce jsou i vybrané kredity certifikace LEED a plán BOZP.
This diploma thesis deals with selected parts of the construction technology project of a multifunctional house in Brno on Cihlářská Street. Thesis contains a technical report, coordination situation and marking of transport routes of vehicles, time and financial plan of construction, study of the main technological stages of building, technical report of site equipment including drawing of site equipment, design of main construction machines including verification of bearing capacity and reach object, technology prescription and control and test plan for monolithic ceiling structure. The diploma thesis also includes selected LEED certification credits and a health and safety plan.
Description
Citation
KAMAN, T. Stavebně technologický projekt polyfunkčního domu na Cihlářské ulici v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realizace staveb
Comittee
doc. Ing. Vít Motyčka, CSc. - předseda, Ing. Petr Sedlák, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Jílek - tajemník, Ing. Aleš Průcha - tajemník, Ing. Dušan Hradil - člen, Ing. Boris Biely - člen, Ing. Václav Venkrbec - člen, Ing. Barbora Kovářová, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
Defence
Student započal svou prezentaci popisem objektu, kterým se zabýval při zpracování STP realizace polyfunkční budovy v Brně. Popsal konstrukční řešení. Základy jsou z mikropilot, svislé konstrukce z keramických tvarovek a ŽB stěn. Stropní deska je železobetonová. Střecha je sedlová. Dále student popsal objektové členění. Na dalším slidu popsal student časový a finanční plán budovy. Další snímek zobrazoval rozpočet zpracovaný v BuildPoweru. Časový plán byl zpracovánán v programu Project. Dále student popsal dopravní trasy a organizaci výstavby se zařízením staveniště. Student popsal výpočet spotřeby energií a dále předvedl výkresy zařízení staveniště pro jednotlivé etapy, které podrobně popsal. Další slide popisoval studie realizace hlavních technologických etap. Dále popsal způsob vyhotovení monolitické stropní konstrukce se zajištěním materiálových zdrojů. Dále návrh stropní sestavy pro všechny etapy výstavby. Další slide se zabýval ověřením únosnosti autojeřábu a ověření dosahu ramene autodomíchávače s pumpomixem. Další slide se zabýval zpracováním certifikace LEED. Na posledním slidu popsal návrh solárních tašek.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO