Stavebně technologický projekt přípravy a realizace požární stanice v Jaroměři

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je řešení stavebně technologického projektu v rámci přípravy a realizace objektu požární stanice v Jaroměři. Jedná se o novostavbu hlavního stavebního objektu, který je doplněn o další stavební a inženýrské objekty. Práce řeší komplexně realizaci stavby a podrobněji se pak zaměřuje na provedení montáže nosné skeletové konstrukce, která je tvořena železobetonovými prefabrikovanými prvky. Součástí celého projektu jsou dále technická zpráva ke stavebně technologickému projektu, studie realizace hlavních technologických etap hlavního stavebního objektu, řešení dopravních tras pro zásobování stavby, projekt zařízení staveniště, návrh strojní sestavy, technologický předpis s montážními schématy, kontrolní a zkušební plán, časové plány a bilance potřeby zdrojů, položkový rozpočet a plán bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. Diplomová práce je dále doplněna o specializovanou část řešící rekonstrukci areálové komunikace s živičným krytem a realizaci ostatních zpevněných ploch v rámci areálu požární stanice.
The objective of this diploma thesis is the processing of the construction technology design as a part of the preparation and implementation of the fire station in Jaroměř. It is a new construction of the main building, which is supplemented by other objects and engineering buildings. The thesis deals with complex design of the implementation of the construction and then focuses in more detail on the installation of the supporting frame structure, which consists of reinforced concrete prefabricated elements. The whole project also includes a technical report on the construction technology project, a study of the implementation of the main technological stages of the main building, solutions for transport routes for construction supply, construction site design, machine set design, technological regulations with assembly diagrams, control and test plan, time plans and balance of resource needs, itemized budget and occupational safety and health plan. The diploma thesis is supplemented by a specialized part dealing with the reconstruction of the area road with a bituminous cover and the implementation of other paved areas within the area of the fire station.
Description
Citation
NÝVLT, J. Stavebně technologický projekt přípravy a realizace požární stanice v Jaroměři [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realizace staveb
Comittee
doc. Ing. Vít Motyčka, CSc. - předseda, Ing. Petr Sedlák, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Jílek - tajemník, Ing. Aleš Průcha - tajemník, Ing. Ondřej Fuciman, Ph.D. - člen, Ing. Boris Biely - člen, Ing. Václav Venkrbec - člen, Ing. Martin Mohapl, Ph.D. - člen, Ing. Radka Kantová, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
Defence
Student popsal na začátku prezentace téma své DP, základní informace a kapacity stavby. Dále popsal polohu stavby. Na dalším slidu student popsal dopravní řešení v okolí stavby po dobu výstavby a jednotlivé body DP. Student popsal technologický předpis pro montáž prefabrikované skeletové konstrukce. Dále student popsal zařízení staveniště pro tři etapy výstavby. Dále ověřoval dopravní trasy pro dopravy materiálů a strojů. Dále popsal Časový a finanční plán stavby - objektový. Dále popsal rozpočet pro hlavní stavební objekt a taktéž časový harmonogram pro hlavní stavební objekt. Dále student popsal rekonstrukci zpevněných ploch. Tím student ukončil svou prezentaci. Odpovědi na připomínky oponenta: souběh realizací více SO a návrh zázemí ZS pro pracovníky - student obhájil své řešení a na otázky odpověděl správně ostatní a vedlejší náklady - student odpověděl správně a obhájil své řešení provádění zkoušek a dokumenty do kterých se zapisují - student odpověděl správně truhlářské konstrukce - chybělo nacenění doplňků - student uznal své pochybení zámečnické konstrukce - opět došlo k pochybení a student si toho je vědom
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO