Bytový komplex Kadetka, příprava realizace stavby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této diplomové práce je zpracování vybrané části stavebně technologického projektu pro bytový komplex Kadetka v Brně – Králově Poli. Konkrétně se jedná o objekt podzemních garáží a objekt C. Při tvorbě projektu byl brán ohled i na objekty A a B, které jsou zapracovány v projektu zařízení staveniště. Dále je obsahem práce technická zpráva ke stavebně technologickému projektu, vyhodnocení dopravních tras, časový a finanční plán stavby, studie realizace hlavních technologických etap, návrh hlavních stavebních strojů, časový harmonogram pro hrubou stavbu, plán zajištění materiálových zdrojů, technologický předpis pro železobetonové monolitické konstrukce v 1.PP a kontrolní a zkušební plán. Na bytový dům byl také vypracován položkový rozpočet vytvořen v programu Build Power S.
The subject of the diploma thesis is to elaborate a selected part of the construction technology project for Apartment complex Kadetka - preparation for building realisation. Specifically, this is an underground garage and object C. In the course of the creation of project, the objects A and B, incorporated in the project of the construction site equipment, were also taken into account. The content of the work is a technical report to the construction technology project, evaluation of transport routes, time and financial plan, individual realization phases of the main building phase, design of the main building machine and mechanisms, time schedule for rough construction, plan for securing material resources, elaboration of technology regulations for underground monolithic reinforced concrete structures and check and test plan. The thesis also includes an item budget for the apartment house made with Build Power S software.
Description
Citation
PÁLENÍK, T. Bytový komplex Kadetka, příprava realizace stavby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realizace staveb
Comittee
doc. Ing. Pavel Svoboda, CSc. - předseda, Ing. Rostislav Šulc, Ph.D - místopředseda, Ing. Dita Hořínková - tajemník, Ing. Adam Boháček - tajemník, Ing. Radim Smolka, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Liška, Ph.D. - člen, Ing. Ing. Barbora Nečasová, Ph.D. - člen, Ing. Yvetta Diaz - člen, Ing. Rostislav Doubek - člen,
Date of acceptance
Defence
Student seznámil komisi se svým řešením diplomové práce v rámci prezentace PPT doplněné o ilustrativní schémata a fotografie. Nejdříve seznámil student komisi se základními informacemi o stavbě a umístěním řešeného objektu včetně finanční stránky. Na výkresech půdorysu a řezu představil řešenou stavbu včetně konstrukčního a dispozičního řešení. Dále se v rámci obhajoby věnoval hlavním bodům své diplomové práce, a to dopravní situaci staveniště, projektu zařízení staveniště a návrhu hlavních stavebních strojů a mechanizace. Dále komisi seznámil s posouzením zvedacího mechanismu a autočerpadla. Student představil vypracovaný technologický předpis a KZP. Student odpověděl na dotazy oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO