Penzion Amerika

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce zpracovává projektovou dokumentaci pro provedení stavby. Objekt se nachází na samotě v rekreační oblasti na okraji města Velké Meziříčí. Penzion je řešen jako budova pro ubytování a stravování s oddělenou klidovou zónou s pokoji pro hosty a restaurační částí. Oba celky spojuje vstupní hala s recepcí a komunikačními prostory. Ubytovací sekce je rozdělena do tří nadzemních podlaží. Restaurace v přízemí i salón s terasou v podlaží nad mají na jižní straně osazený prosklený lehký obvodový plášť. Ten je dominantou celého objektu a umožňuje krásný výhled na okolní přírodu.
This diploma thesis elaborates project documentation for the construction of building. The building is situated in outskirts of the town Velké Meziříčí. The boarding house for fooding and lodging with separated private zone and restaurant. Both parts connect entrance hall with reception and communication spaces. The lodging section is divided into three stories. Ground floor restaurant and salon with terrace on the second floor have south-facing oriented glazed curtain wall. That is the main part of building with stunning views on the ambient nature.
Description
Citation
POKORNÝ, P. Penzion Amerika [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Karel Tuza, CSc. - předseda, doc. Ing. Miloš Lavický, Ph.D. - místopředseda, Ing. Tomáš Žajdlík - tajemník, Ing. David Průša - tajemník, Ing. Dagmar Donaťáková - člen, Ing. Markéta Sedláková, Ph.D. - člen, Ing. Karel Čupr, CSc. - člen, Ing. Pavel Uher, Ph.D. - člen, Ing. Jan Barnat, Ph.D. - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen,
Date of acceptance
Defence
Student v rámci obhajoby představil svou závěrečnou práci na téma Penzion Amerika. Byla představena lokalita navrženého objektu a její umístění v rámci parcely. Byla uvedeno dispoziční řešení objektu včetně nosných konstrukcí. V prezentaci byl představen způsob tvorby projektové dokumentace a návrh objektu s metodikou BIM. Na závěr prezentace byly zodpovězeny dotazy oponenta závěrečné práce. V rámci obhajoby byl položen dotaz na zdůvodnění volby CHÚC typu B.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO