Požární stanice typu P4, Chrudim

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tématem této diplomové práce bylo vypracování projektové dokumentace pro provedení stavby objektu novostavby požární stanice typu P4 v Chrudimi. Objekt se nachází na parcele č. 2412/7 a 2412/8, v katastrálním území Chrudim. Dům je členěn do dvou části. Člení se na část administrativní s pokoji pro hasiče a část garáží, která obsahuje kompletní technické zázemí pro provoz stanice. Je situován ve stávající zástavbě města Chrudim, konkrétně v části Chrudim II. Administrativní část objektu má 2 podlaží. V přízemí se nachází jednotlivé kanceláře a posilovna včetně technického zázemí. V druhém patře se nachází pokoje pro hasiče a místnosti pro plnění jejich denní služby. Vedle pozemku se nachází silnice III. Třídy. Návrh domu respektuje územní plán obce i uliční zástavbu. Projektová dokumentace je zpracována v souladu s aktuálním zněním platných zákonů, vyhlášek a norem. Obrys domu je nepravidelný, zastřešení řešeno plochou střechou a pultovou střechou. Konstrukční systém stěnový, zděný. Objekt je situován na mírně svažitém povrchu.
This diploma thesis deals with the project documentation for the construction of a new building of the fire station type P4 in Chrudim. The building is located on land lot No. 2412/7 and 2412/8, in the cadastral area of Chrudim. The house is divided into two parts; an administrative part with a room for firefighters and a garage, which contains the complete technical facilities of the station. The fire station is situated in the existing housing development of the town Chrudim, specifically in part Chrudim II. The administrative part of the building has two floors. On the ground floor, there are individual offices and a gym, including technical facilities. On the first floor, there are rooms for firefighters and rooms for their daily services. Next to the land lot, there is a local road of type III. The house is designed to respect the municipality’s territorial plan and the surrounding built-up area. The project documentation is elaborated in compliance with current building legislation, regulations, and standards. The house‘s profile is irregular, and the building has two flat roofs and a span roof. The system of construction is made of bricks and colomns. The building is situated on slightly sloping terrain.
Description
Citation
ŠŤASTNÝ, J. Požární stanice typu P4, Chrudim [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Karel Tuza, CSc. - předseda, doc. Ing. Miloš Lavický, Ph.D. - místopředseda, Ing. Tomáš Žajdlík - tajemník, Ing. David Průša - tajemník, Ing. Dagmar Donaťáková - člen, Ing. Markéta Sedláková, Ph.D. - člen, Ing. Karel Čupr, CSc. - člen, Ing. Pavel Uher, Ph.D. - člen, Ing. Jan Barnat, Ph.D. - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen,
Date of acceptance
Defence
Student v rámci obhajoby představil svou závěrečnou práci na téma Požární stanice typu P4, Chrudim. Byla představena lokalita navrženého objektu a její umístění v rámci parcely. Byla uvedeno dispoziční řešení jednotlivých podlaží objektu a jeho provoz. V rámci prezentace byl objasněn konstrukční systém objektu a materiálové řešení jednotlivých konstrukcí. Na závěr prezentace byly zodpovězeny dotazy oponenta závěrečné práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO