Obvodní oddělení policie ČR, Brno-Černovice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je návrh novostavby samostatně stojícího administrativního objektu sloužícího veřejné správě Policie ČR, jako obvodní oddělení v Brně-Černovicích, ve formě části projektové dokumentace pro provedení stavby. Jedná se o třípodlažní částečně podsklepený objekt se dvěma nadzemními podlažími a jedním podzemním podlažím, založen na základových pásech a patkách, zastřešený vegetační plochou střechou. V nadzemních podlažích jsou řešeny kancelářské prostory, hygienické zázemí, archiv, výslechové místnosti, cely předběžného zadržení, garáže, skladovací prostory a kotce. V podzemním podlaží je umístěno technické zázemí a prostory tunelové střelnice. Konstrukční systém je stěnový, podélný, zděný z pálených cihelných bloků. Nosné stěny podzemního podlaží jsou monolitické železobetonové. Stropní konstrukce jsou taktéž monolitické železobetonové. Vnější povrch obvodových stěn na části objektu je řešen, jako provětrávaná fasáda se zateplením a část jako kontaktní zateplovací systém.
The subject of the master thesis is design of a new detached office building for public administration of Czech Republic Police as a district department in Brno-Černovice. It is presented as a form part of project documentation for a building construction. The building has a cellar and two above-ground floors. It is founded on a strip foundation and pads. The building is roofed by green roof. There are office rooms, sanitary facilities, archives, interrogation rooms, pre-trial detention cells, garages, storage rooms and dog cages in the above-ground part. In the basement, there are technical facilities and shooting range backround. Structural system of the building is wall longitudinal masonry system from clay blocks. The ceiling structure is from cast-in-place reinforced concrete. The part of the building is with ventilated facade a nd rest is insulated with contact thermal insulation.
Description
Citation
VANÍČEK, M. Obvodní oddělení policie ČR, Brno-Černovice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc.Ing. Miloslav Bagoňa, Ph.D - předseda, doc. Ing. Ladislav Štěpánek, CSc. - místopředseda, Ing. Jan Osička - tajemník, Ing. Jindřich Galata - tajemník, doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - člen, Ing. arch. Ivana Utíkalová - člen, Ing. Marie Rusinová, Ph.D. - člen, Ing. Václav Venkrbec - člen, Ing. Vojtěch Kostiha, Ph.D. - člen, Ing. Miroslav Maňas - člen,
Date of acceptance
Defence
Student představil svoji DP na téma Obvodní oddělení policie ČR, Brno-Černovice a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO