Optimalizace parkovacích stání pro autobusy a nákladní vozidla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá optimalizací rozměrů parkovací normy ČSN 73 6056 Odstavné a parkovací plochy silničních vozidel. Cílem práce bylo optimalizovat rozměry z normy v roce 2011, případně navrhnout nový způsob řazení. Práce vychází z rešerše, která byla provedena na českých předchozích i stávajících normách a taktéž na normách zahraničních. Změna rozměrů byla možná díky prověření vlečných křivek jednotlivých stání. Nově navržené rozměry jsou uvedeny v závěru.
Main focus of diploma thesis is optimalization of dimensions stated in parking norm ČSN 73 6056 Parking areas for road vehicles. Goal of the thesis was to optimalize dimensions stated in norm from 2011, eventually come up with a new type of parking space. Thesis is based on recherche, which was done on both previous and actual Czech norms as well as on foreign norms. Change in dimension was possible due to evaluation of swept paths of the individual parking slots. New suggested dimensions are stated in the conclusion.
Description
Citation
BEDŘICH, M. Optimalizace parkovacích stání pro autobusy a nákladní vozidla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Dr. Ing. Michal Varaus - předseda, Ing. Michal Radimský, Ph.D. - místopředseda, Ing. Hana Kobzová - tajemník, Ing. Ondřej Burian - člen, Ing. Jiří Apeltauer, Ph.D. - člen, Ing. Tomáš Jakl - člen,
Date of acceptance
Defence
Student se v přehledné prezentaci zabýval rešerší norem - zahraničních a historických českých. Dále popsal části návrhu, které se snažil optimalizovat a výsledky jeho práce. Představil také návrh nové možnosti parkování pro nákladní automobily - dvojité stání a pro autobusy - pilovité stání. Student odpověděl a okomentoval dotazy a připomínky oponenta. Dotazy komise: Řešil jste odstup pro krajní stání? Student odpověděl, že neřešil. S komisí pak proběhla diskuze na téma přípustné výšky obruby. Dále byla diskutována dostupnost dat o sledovaném vozovém parku. Je uvažováno se stáním pro vozidla délky 23 m? Student odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO