Penzion pro seniory

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je projektová dokumentace pro stavební povolení penzionu pro seniory. Tento objekt má být navržen jako objekt s téměř nulovou spotřebou energie. Diplomová práce se dělí na tři části a to stavební, technika prostředí staveb a volitelná část. Navrhovaný objekt se nachází ve Zlínském kraji v podhůří Hostýnských vrchů v centrální části obce Chomýž. Objekt se nachází na parcele číslo 80 a 81 v katastrálním území Chomýž. Penzion pro seniory obsahuje 8 bytů. Celý objekt je řešen bezbariérově. Objekt je dvoupodlažní, nepodsklepený, samostatně stojící. V 1 NP jsou čtyři byty, jídelna, hygienické zázemí, technické zázemí a zázemí pro zaměstnance. V 2 NP jsou také čtyři byty, společenská místnost, ordinace lékaře a kadeřnictví. Objekt bude mít plochou extenzivní vegetační střechu. Konstrukční systém objektu je kombinace podélného a příčného. Základy jsou tvořeny konstrukčně vyztuženými betonovými základovými pásy. Obvodové nosné zdivo je z keramických tvárnic, stejně jako svislý nosný systém uvnitř budovy. Stropní konstrukce je ve všech podlažích tvořena z železobetonových panelů SPIROLL. Schodiště jsou řešena jako železobetonová prefabrikovaná. Zateplení bytového domu je provedeno pěnovým polystyrenem v certifikovaném systému ETICS. Volitelná část diplomové práce obsahuje řešení tepelných mostů u atiky.
Subject of the master thesis is detail design documentation of a home for the eldery. My building is located in the center of the village Chomýž. The thesis includes architectural and structural designs, concept of technical systems and assessment of the building’s energy performance. Home for eldery contains 8 apartments. My building is fully wheelchair accessible. The building has two floors. On the first floor there are four apartments, canteen, sanitary facilities and technical equipment. On the second floor there are four apartments, community centre, doctor and hairdresser. The foundations are made of concrete foundation strips. Load-bearing walls and non-load-bearing walls in all floors are made of ceramic blocks. The ceiling structure on all floors consists of precast floor slabs. The staircase is also designed as precasted. The building is covered with a flat extensive green roof. Thermal insulation of the facade will be made of polystyrene. The drawings were elaborated in AutoCAD software.
Description
Citation
HRADILOVÁ, T. Penzion pro seniory [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Dušan Katunský, CSc. - předseda, prof. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - místopředseda, Ing. Petra Vorlíčková - tajemník, Ing. Klára Hobzová - tajemník, Ing. Karel Struhala, Ph.D. - člen, Ing. Sylva Bantová, Ph.D. - člen, doc. Ing. Petr Horák, Ph.D. - člen, Ing. Marcela Počinková, Ph.D. - člen, doc. Mgr. Tomáš Apeltauer, Ph.D. - člen, Ing. Danuše Čuprová, CSc. - člen,
Date of acceptance
Defence
Vysvětlete, proč jsou služby určené veřejnosti umístěny ve 2.NP? Nešlo část pokojů přesunout tak, aby byl lékař a kadeřnictví umístěny do 1.NP? Kde je zázemí pro zaměstnance? Všechny budovy v obci mají šikmé střechy, umožňují místní regulativy stavbu s plochou střechou? Demolice před výstavbou? Proč je do budovy doveden STL plyn? Je to možné? Vysvětlete navržené rozmístění prostupů základy - srovnání s polohou přípojek? Vysvětlete návrh solárních kolektorů na střeše. Jak budou kotveny? Co vás vedlo k volbě daných konstrukčních řešení? Vysvětlete, jak byly vybrány stavební materiály? Proč varianta 2 tep. tech. posouzení dosahuje horších výsledků, než var. 3? Student se snažil vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO