Hotel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Predmetom diplomovej práce je návrh hotela s wellness centrom v katastrálnom území Spišské Tomášovce. Objekt je atypického tvaru a je tvorení troma nadzemnými podlažiami. Pred budovou hotela sú situované parkovacie miesta pre hostí aj zamestnancov, zo zadnej strany je objekt napojený na cestnú komunikáciu za účelom zásobovania. Hlavným vstupom je možné vojsť buď do hotelovej haly alebo priamo do reštaurácie. Prevádzková časť hotela je oddelená od časti využívanej hotelovými hosťami. Hotelový wellness a fitness centrum sú prístupné z hotelovej haly, ale aj vonkajším vstupom severne od hlavného vchodu pre hostí. V druhom nadzemnom podlaží sú umiestnené dvojlôžkové izby a dvojlôžkové izby s možnosťou prístelky. V treťom nadzemnom podlaží sú umiestnené dvoj a štvorlôžkové apartmány s kuchynkou. Z konštrukčného hľadiska je dom navrhnutý ako objekt murovaný z vápennopieskových tvárnic zateplený minerálnou vatou hrúbky 200 mm, so železobetónovými stropmi a plochou jednoplášťovou strechou. Diplomová práca je spracovaná vo forme projektovej dokumentácie pre realizáciu stavby.
The subject of the diploma thesis is the design of a hotel with a wellness center in the cadastral area of Spišské Tomášovce. The building is atypical in shape and is made up of three floors. In front of the hotel there are parking spaces for guests and employees, from the back of the building there is a connection to the road for the purpose of supply. From the main entrance it can be entered either into the hotel lobby or directly into the restaurant. The operating part of the hotel is separated from the part used by hotel guests. The hotel’s wellness and fitness center is accessible from the hotel lobby, but also through an external entrance north of the main guest entrance. On the second floor there are double rooms and double rooms with extra beds. On the third floor there are double and quadruple apartments with kitchen. From the construction point of view, the house is designed as an object made of lime-sand blocks insulated with mineral wool 200 mm thick. It is also formed by reinforced concrete ceilings and a flat single-skin roof. The diploma thesis is processed in the form of project documentation for the construction.
Description
Citation
BAJTOŠOVÁ, L. Hotel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing.Ing. arch. Milan Palko, Ph.D - předseda, doc. Ing. Karel Šuhajda, Ph.D. - místopředseda, Ing. Václav Pilík - tajemník, Ing. Jan Vystrčil - tajemník, Ing. František Vajkay, Ph.D. - člen, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. David Bečkovský, Ph.D. - člen, Ing. Helena Wierzbická, Ph.D. - člen, Ing. Martin Horáček, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Příborský - člen,
Date of acceptance
2021-02-01
Defence
Studentka v rámci prezentace popsala řešený objekt diplomové práce: - Polohové umístění objektu Hotelu. - Stavebně konstrukční řešení objektu. - Materiálové řešení jednotlivých konstrukcí. - Dispoziční řešení jednotlivých podlaží objektu. - Materiálové a vizuální řešení exteriéru objektu v návaznosti na jednotlivé výkresy technických pohledů. Studentka popisovala danou problematiku v návaznosti na prezentované výřezy jednotlivých výkresů. Závěrem prezentace studentka zodpověděla otázky oponentka diplomové práce: - V situačním výkresu širších vztahů (C.01) a koordinačním situačním výkrese (C.02) není zakreslena hranice dotčeného, respektive řešeného území, která zahrnuje i část parcel dotčených nově budovanou technickou infrastrukturou (stanoveno vyhláškou 499/2006 Sb.) - V koordinačním výkrese (C.02) chybí některé náležitosti stanovené vyhláškou č. 499/2006 Sb. (ochranná pásma nově navržených inženýrských sítí, vymezení požárně nebezpečných prostorů, nástupní plocha pro požární techniku atp.) - Jakým způsobem bude řešen regulovaný odtok a přepad z retenční nádrže v severní části pozemku (v ýkres C.02 - koordinační situační výkres), do které jsou svedeny dešťové vody z parkovací plochy? - Výkresy D.1.1.04 (Řez A-A', B-B') a D.1.1.05 (Řez C-C'): - je z hlediska zakreslovací normy vhodné, aby spodní líc stropní konstrukce v místě, kde je pod ním podhled, byl zakreslen velmi tlustou čarou? - Je nutné dávat na spodní líc nosné stropní konstrukce v místech, kde jsou instalovány podhledy, vrstvu omítky a malby? (týká se skladeb S11, S12, S17 a S24). Zvažte, zdali by nebylo vhodnější popisovat skladby stropních konstrukcí včetně podhledů a sloučit výše jmenované skladby dohromady. Studentka dostatečně popsala připomínky oponenta a odpověděla na položené dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO