Novostavba komerčně-administrativního centra v Ostravě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce řeší projektovou dokumentace novostavby komerčně-administrativního centra v Ostravě. Objekt je částečně podsklepen, maximální počet nadzemních podlaží – 3. Budova obsahuje několik kategorií ploch. Největší z nich jsou kancelářské plochy a plocha restaurace. Celkový počet zaměstnanců centra je 73, včetně 63 pracovníku administrativy a 10 člověk obsluhy restaurace. V budově jsou také navřeny hygienické zařízení, prostory pro odpočinek, přípravu jídla, prostory pro jednaní, skladovací plochy a kartotéky, místnosti pro technické zařízení. Objekt má skeletový rámový systém z monolitického betonu. Obvodové zdivo a vnitřní stěny jsou navřeny ze zdiva Porotherm. Objekt je zastřešen obecnou a vegetační plochou střechou. Fasád budovy je provětrávaný, oplechování titanzinkovými panely DEKCASSETTE a DEKLAMELLA IDEAL. Zateplení budovy provedeno pomoci kontaktního systému ETICS s tepelně izolačními deskami z minerální plsti. Diplomová práce je zpracována ve stupni projektové dokumentace pro provedení stavby.
This diploma thesis deals with the project documentation of a new building of a commercial-administrative center in Ostrava. The building has a partial basement, the maximum number of floors above the ground is 3. The building contains several categories of areas. The largest of them are office space and restaurant area. The total number of employees of the center is 73, including 63 administrative staff and 10 people serving the restaurant. The building also houses sanitary facilities, areas for rest, food preparation, meeting rooms, storage areas and filing cabinets, rooms for technical equipment. The building has a skeletal frame system made of monolithic concrete. Perimeter masonry and interior walls are made of Porotherm bricks. The building is covered with a general and vegetation flat roof. The facade of the building is ventilated, clad with titanium-zinc panels DEKCASSETTE and DEKLAMELLA IDEAL. The building is insulated with ETICS contact system, thermal insulation boards made of mineral felt. The diploma thesis is processed in the stage of project documentation for the construction.
Description
Citation
VDOVINA, M. Novostavba komerčně-administrativního centra v Ostravě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing.Ing. arch. Milan Palko, Ph.D - předseda, doc. Ing. Karel Šuhajda, Ph.D. - místopředseda, Ing. Václav Pilík - tajemník, Ing. Jan Vystrčil - tajemník, Ing. František Vajkay, Ph.D. - člen, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. David Bečkovský, Ph.D. - člen, Ing. Helena Wierzbická, Ph.D. - člen, Ing. Martin Horáček, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Příborský - člen,
Date of acceptance
2021-02-01
Defence
Studentka začala SZZ prezentací řešeného objektu diplomové práce. V rámci prezentace bylo popsáno: - Polohové umístění objektu. - Popis řešeného území, přilehlých komunikací k objektu. - Celkový popis objektu z funkčně-provozního hlediska. - Základní materiálové řešení. - Dispoziční řešení jednotlivých podlaží. - konstrukční řešení jednotlivých dílčích celků stavby. - architektonické představení objektu na vizualizacích objektu. Po ukončení prezentace studentka navázala na dotazy a připomínky oponenta. Vzhledem k množství připomínek jsou uvedeny pouze některé z nich. - Dle zprávy B a D není popsán a řešen koncept vytápění, větrání a ohřevu TUV. Jakým způsobem tedy budou vyjmenované části řešeny? - Jakým způsobem byla dimenovaná akumulační nádrž a jak jsou dešťové vody dále likvidovány? - Jaké způsoby osazení a umístění stavby na pozemek či do terénu z geodetického hlediska znáte a jaký způsob bude zvolen? - Zdůvodněte absenci základových pasů stěn v 1.S a 1.NP pod zdivem tl. 200 mm a pod schodišťovými rameny. K čemu bude docházet z hlediska statiky a jaké poruchy lze očekávat? Studentka zodpověděla a okomentovala všechny dotazy a připomínky oponenta diplomové práce, popsala uvedenou problematiku bez dalších připomínek zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO