Zdravotně technické a plynovodní instalace v aparthotelu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je návrh zdravotně technických a plynovodních instalací v zadaném objektu aparthotelu v Peci pod Sněžkou. Jedná se o aparthotel se dvěma podzemními a nejvíce šesti nadzemními podlažími vč. galerie. Nadzemní podlaží věží slouží pro ubytování. V prvním podzemním podlaží se nachází parkoviště a wellness. V druhém podzemním podlaží se nachází technické zázemí objektu, obchody a malá restaurace pro návštěvníky. Všechny střechy a terasy aparthotelu jsou provedeny jako zelené. Výpočtová část a projekt obsahují návrh kanalizace, vodovodu, plynovodu a jejich napojení na stávající inženýrské sítě. Teoretická část se zabývá zvyšováním tlaku ve vnitřních vodovodech vč. návrhu zařízení pro zvyšování tlaku v řešeném objektu.
The master thesis focuses on the design of sanitary and gas installations in the particular aparthotel building in Pec pod Sněžkou. It is an aparthotel with two underground and max six above-ground floors incl. a gallery. The upper floors of the towers are used for accommodation. A parking lot and wellness area are situated on the first underground floor. On the second underground floor there is a technical background of the building, shops and a small restaurant for guests. All the roofs and terraces of the aparthotel are made to be green. The calculation part and the project contain the design of the sewerage, water supply, gas pipeline and their connection to the existing engineering networks. The theoretical part deals with increasing the pressure in the indoor plumbing, incl. design of equipment for increasing the pressure in the particular building.
Description
Citation
RŮŽIČKA, P. Zdravotně technické a plynovodní instalace v aparthotelu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc. Ing. Iveta Skotnicová, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Ondřej Šikula, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jana Doležalová - tajemník, Ing. Jakub Vrána, Ph.D. - člen, Ing. Helena Wierzbická, Ph.D. - člen, Ing. Alena Vaščáková - člen, Ing. Marcela Počinková, Ph.D. - člen, Ing. Petra Berková, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
Defence
Student nejprve představil svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsal Zdravotně technické a plynovodní instalace v aparthotelu. V teoretické části popsal návrhy zvyšování tlaku. Dále diplomant popsal řešení objektu, jeho napojení na inženýrské sítě, navržení kanalizace, vodovodu a plynovodu. Vyjádřil se k připomínkám oponenta a odpovídal na připomínky členů komise: - bylo by možné vybudování systému využívání srážkových vod - proč jste volil materiál pro vnitřní vodovod PPR, jaký jiný materiál se může použít - jaké jsou požadavky na materiál izolace potrubí vnitřního rozvodu vody, jak se stanoví tloušťka izolace Student výborně reagoval a zaujal stanoviska ke všem připomínkám k předložené diplomové práci od oponenta i členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO