Energeticky úsporný administrativní objekt s posilovnou a wellness Kostka

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá kompletním návrhem administrativního objektu včetně jeho technického zařízení. Technické zařízení objektu zahrnuje vzduchotechnické a klimatizační zařízení, vytápění, potřebu vody, osvětlení a solární zdroj energie. Objekt má dvě nadzemní podlaží, ve kterých se nachází kancelářské prostory, bistro s posezením a wellness včetně dvou posiloven, dětského koutku a zázemí. Práce je dělena do tří částí. První část představí stavební dokumentaci objektu s technickou a průvodní zprávou. V další části je navrhnuto technické zařízení daného objektu včetně technických zpráv. V poslední části práce jsou představeny výsledky experimentální části, v rámci které je navrhnut efektivní náklon stínícího mechanismu v projektovaném administrativním objektu.
The master thesis describes a complete design of an office building, including its technical equipment. The building's technical equipment contains HVAC, lighting, DHW and photovoltaics design, water demand. The building has two floors. It contains offices, a bistro with a lounge, a wellness area and two gyms, a children's playground and facilities. This master thesis is divided into three parts. Firstly, the thesis presents building documentation with an engineering and an accompanying report. Secondly, the thesis introduces the design of the building's technical equipment and engineering reports. Lastly, the results of a conducted experiment are presented. In this experiment, a system for the optimization of blind tilt angle is proposed.
Description
Citation
KOTAS, M. Energeticky úsporný administrativní objekt s posilovnou a wellness Kostka [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Jitka Mohelníková, Ph.D. - předseda, prof. Ing. Jiří Hirš, CSc. - místopředseda, Ing. Jana Doležalová - tajemník, Ing. Radovan Kohút - člen, Ing. Jana Gottvaldová, Ph.D. - člen, Ing. Karel Struhala, Ph.D. - člen, Ing. Olga Rubinová, Ph.D. - člen, Ing. Petr Blasinski, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
Defence
Student nejprve představil svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsal Energeticky úsporný administrativní objekt s posilovnou a wellness Kostka. Diplomant popsal návrh TZB systémů, dispozici objektu. V práci provedl experiment návrhu vhodného sklonu žaluzií. Vyjádřil se k připomínkám oponenta a odpovídal na připomínky členů komise: - jaká je denní potřeba vody - koncepční schéma zdroje - v technických místnostech chybí podlahová vpusť - účel výtahu, jeho umístění - přebytek el. energie bude dodáván do sítě Terénní úpravy, orientace objektu vzhledem ke komunikacím Nevhodné dispozice místností Požární úseky, umístění požárních klapek Sklon střechy Základy pod stěnou Na připomínky oponenta k předložené diplomové práci reagoval student přijatelným způsobem a u většiny z nich se snažil zdůvodnit svá řešení. Na některé připomínky členů komise nereagoval přesvědčivým způsobem.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO