Multifunkční objekt

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem diplomové práce bylo vytvořit projektovou dokumentaci novostavby multifunkčního objektu v obci Dýšina. Architektura objektu je dána účelem užívání stavby. Administrativní a bytová část objektu je řešena jako třípodlažní a skladová část jako jednopodlažní. Jedná se o nepodsklepený objekt bez obytného podkroví, obdélníkového půdorysu o maximálních rozměrech 63,4 x 26,26 m. Zastřešení je řešeno sedlovou střechou Dispoziční a provozní řešení administrativní části budovy je především zaměřeno na nabídku vystavovaného zboží a na jeho prodej v 1.NP. V tomto podlaží jsou kanceláře, prodejna s vystaveným zbožím, technická místnost a sociální zařízení včetně toalet pro osoby se sníženou schopností pohybu. Ve 2.NP jsou kanceláře obchodního charakteru a kanceláře vedoucího. Je zde také zasedací místnost a místnost pro předvádění zboží. Obytná část v 3.NP nad administrativní částí je členěna na 4 bytové jednotky. Byty jsou přístupné z centrální chodby. Vchod na centrální chodbu je zajištěn z venkovního ocelového schodiště na severní straně objektu. Prostor skladovací haly je dispozičně nečleněný pro maximální využití skladovacích ploch. Je zde jedna kancelář (26,95m2) a skladovací prostory (973,65m2) s testovací výtahovou šachtou. Do této části je zajištěn vjezd třemi vraty a vraty s rampou pro NA. Skladovací část je dveřmi komunikačně spojena s částí administrativní.
The aim of the diploma thesis was to create project documentation the new construction of a multifunctional building in the village of Dýšina. The architecture of the building is determined by the usage purpose. The administrative and residential part is designed as a three-level building and the warehouse part as a single-level one. It is a non-basement construction without a residential attic, a rectangular floor plan with maximum dimension of 63.4 x 26.26 m. The roofing is solved by a gabled roof. The layout and operational solution of the administrative part of the building is primarily focused on the offer of exhibited goods and their sale on the 1st floor. On this floor, there are offices, a shop with exhibited goods, a technical room and sanitary facilities, including toilets for people with reduced mobility. On the 2nd floor, there are commercial and manager offices. There is also a meeting room and a showroom. The residential part on the 3rd floor above the administrative part is divided into 4 residential units. The apartments are accessible from the central corridor. The entrance to the central corridor is secured with an external steel staircase on the north side of the building. The space of the storage hall is not divided to maximize usage of storage area. There is one office (26.95 m2) and storage space (973.65 m2) with a test elevator shaft. The entrance to this part is ensured by three gates and a gate with a ramp for tracks. The storage part is directly connected to the administrative part with a door.
Description
Citation
BOGNER, M. Multifunkční objekt [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Solař, Ph.D. - předseda, Ing. Petr Beneš, CSc. - místopředseda, Ing. Jana Bartlová - tajemník, Ing. Michal Navrátil - tajemník, Ing. Jindřich Sobotka, Ph.D. - člen, Ing. Tomáš Petříček, Ph.D. - člen, Ing. Dušan Hradil - člen, Ing. Alena Vaščáková - člen, Ing. Stanislav Buchta, Ph.D. - člen, Ing. Lukáš Pobořil - člen,
Date of acceptance
Defence
Student představil projekt multifunkčního objektu. Student v prezentaci zodpověděl na otázky oponenta a reagoval na připomínky komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO