Polyfunkční dům ve Vsetíně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této diplomové práce je projektová dokumentace polyfunkčního domu. Objekt je umístěn v obci Vsetín, v rovinatém terénu. Stavba je rozdělena na objekty A,B,C. Objekty A a C jsou navrženy jako bytové domy, objekt B slouží jako kanceláře. Budova je podsklepená, má čtyři nadzemní podlaží a je zastřešen jednoplášťovou plochou střechou. Nosný systém objektu je z broušených keramických tvárnic Heluz Family 30 zateplený kontaktním zateplovacím systémem, konstrukce suterénu a stropy jsou monolitické železobetonové. Součástí projektové dokumentace je požárně bezpečnostní posouzení stavby, tepelně technické posouzení a posouzení na akustiku a denní osvětlení.
The subject of this diploma thesis is design documentation of a multifunctional building. The object is located in village of Vsetín, set in flat terrain. The building is divided to 3 objects. Objects A and C are designed as a residential buildings, object B is the office building. The multifunctional building is with basement, it has four above-ground floors and its roofed with warm flat roof. The structural system of a building is made from ceramic blocks Heluz Family 30 with etics, structures and ceillings are made of cast-in-place reinforced concrete. The part of documentation is fire safety assessment, thermal assessment, acoustic assessment and the daylighting assessment.
Description
Citation
DVOŘÁK, R. Polyfunkční dům ve Vsetíně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Petr Hájek, CSc. - předseda, doc. Ing. Libor Matějka, CSc., Ph.D., MBA - místopředseda, Ing. Daniel Skřek - tajemník, Ing. arch. Veronika Vacenovská - tajemník, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - člen, Ing. arch. Ivana Košíčková, Ph.D. - člen, Ing. Lubor Kalousek, Ph.D. - člen, Ing. Michal Štrba, Ph.D. - člen, Ing. Jakub Vrána, Ph.D. - člen, Ing. Eva Fajkusová - člen,
Date of acceptance
Defence
Student představil svou diplomovou práci pomocí powerpointové prezentace. Představil umístění a situaci místa stavby, dispoziční řešení objektu, materiálové a konstrukční řešení. Student dále zodpověděl a prezentoval dotazy oponenta: - proč jste využil bílou vanu? - z jakého důvodu jste zvolil bílou vanu i u stropu nad 1S? - proč jste umístil rozpisy i detaily na výkresech půdorysu? - jakým způsobem budete umývat sklopná okna? - u sklopných oken chybí zábradlí, vysvětlete jaké jsou charakteristiky umístění této varianty? - je správné zakreslení požárních úseků přes všechny okenní otvory? - považujete za realistické umístění požárního úseku N4.01 - Archiv? Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO