Vinařství ŠakWine

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem diplomové práce je vypracovat projektovou dokumentaci novostavby vinařství v katastrálním území obce Šakvice. Objekt má jedno podzemní podlaží, jedno nadzemní podlaží a jedná se o kombinovaný konstrukční systém. V prvním nadzemním podlaží je degustační místnost, konferenční sál, prodejna, showroom a kancelář. V podzemním podlaží se nachází výroba vína a technické zázemí. Budova je založena na betonových pasech z prostého betonu. Svislé nosné konstrukce v prvním nadzemním podlaží jsou navrženy z keramických bloků a svislé nosné konstrukce v podzemním podlaží jsou navrženy ze železobetonu. Vodorovní nosné konstrukce jsou navrženy z monolitického železobetonu. Objekt je zastřešen plochou vegetační střechou. Navržených je dvacet parkovacích stání. Návrhy byly vyvinuty v softwaru AutoCAD. Všechny konstrukce jsou v souladu s platnými normami a předpisy.
The aim of this diploma thesis is to elaborate the project documentation of a new-built winery, in the cadastre area of Šakvice. The building has a basement and one above-ground floor. The building has a combined structural system. On the first floor is a wine-tasting room, a conference hall, a wine shop, a showroom, and an office. The wine production and technical facilities are situated in the basement. The building is based on cast-in-place plain concrete foundation strips. Vertical loadbearing structures on the first floor are design from ceramic blocks and the vertical loadbearing structures on the basement are design from cast-in-place reinforced concrete. Horizontal loadbearing structures are designed from cast-in-place reinforced concrete. The flat roof consists of a flat roof with extensive greenery. There are twenty parking spaces on the site. The designs were developed in the AutoCAD software. All structures comply with the valid standards and regulations.
Description
Citation
FRANKO, M. Vinařství ŠakWine [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Boris Bielek, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - místopředseda, Ing. Vladimír Juráň - tajemník, Ing. Tereza Skřeková - tajemník, doc. Ing. Ondřej Šikula, Ph.D. - člen, Ing. Radim Kolář, Ph.D. - člen, Ing. Petr Jelínek, Ph.D. - člen, Ing. Petr Blasinski, Ph.D. - člen, Ing. Josef Remeš, Ph.D. - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen,
Date of acceptance
Defence
Doplňující otázka - vysvětlete nám název ŠakWine. OTÁZKY OPONENTA: 1) Proč volíte odvodnění všech ploch liniovým odvodněním? Doplňující otázka - Jaký je povrh komunikace? Kam odvodňujete, do podzemního podlaží? Proč nespádujete do zeleně? V jakém případě musí být navrženo odvodnění? 2) Kde předpokládáte umístění zemních vrtů? Doplňující otázka - Jakou hloubku vrtů uvažujete? Kolik jich navrhujete? Jaký celkový výkon z nich odeberete? 3) Jak proběhne osazení nerezových tanků pro skladování vína? 4) Je ŽB stěna u výtahové šachty dostatečně tlustá? 5) Jak je řešeno odvodnění zvýšené střechy ve středu půdorysu? 6) Skladba zvýšené střechy? Doplňující otázka - Jakou máte mezeru mezi dolním a horním pláštěm? Jaká je výšková změna na obou stranách oblouku? Jak bude zajištěno odvětrání? 7) Je možný přívod vzduchu přes stěnu v podsklepené části? Doplňující otázky - Který základový pás je více zatížený? Proč máte základové pásy tak hluboké? Jaká je vnitřní produkce CO2? Přívodní a odvodní vyústky, dělal jste posouzení komfortu? Proč jste modeloval pouze jednu místnost? V čem je posuzovaná místnost nejkritičtější? Jaké je maximální množství uvažovaných osob? Kolik CO2 vyprodukuje jeden člověk? Jak probíhá výrobní cyklus vína? Na připomínky oponenta reagoval student přijatelným způsobem, na otázky položené členy komise k předložené práci odpovídal poněkud nejistě, některé z nich nebyl schopen zodpovědět zcela uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO