Administrativní budova Energis

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Hlavním cílem této diplomové práce je zpracování určené části projektové dokumentace zadané budovy s téměř nulovou spotřebou energie ve stupni pro vydání stavebního povolení s využitím technologie BIM, a posouzení navržené budovy metodikou pro multikriteriální hodnocení staveb. Budova obdélníkového tvaru o rozměrech cca 32 x 22 m, má sloužit jako sídlo společnosti ENERGIS, má tři nadzemní podlaží, a je umístěná na mírně sklonitém pozemku v bývalých kasárnách ve Valašském Meziříčí. V prvním nadzemním podlaží je kavárna, recepce, prostory pro skladování a technické zázemí. Druhé a třetí patro je tvořeno kancelářemi, konferenčními místnostmi, spol. místnostmi a hygienickým zázemím. Všechna podlaží jsou řešena bezbariérově. Konstrukční systém budovy tvoří monolitický železobetonový skelet s plochou střechou. Výplňové zdivo je navrženo z keramických tvárnic. Fasáda je tvořena provětrávanou fasádou s přírodním dřevěným obkladem.
The main goal of this thesis is elaboration of a project documentation for the building permission of nearly zero energy office building with BIM, and assessment of the designed building by methodology for multicriteria evaluation of buildings. The building is located on a slightly sloped site of former military barracks in Valašské Meziříčí. The building is intended as offices for ENERGIS company. The building has rectangular floor plan (approx. 32 x 22 m). The building has three floors. There is café, reception, technical and storage facilities on the first floor. The second and third foor contain offices, meeting rooms and staff facilities. All floors are wheelchair accessible. The building has a cast-in-place reinforced concrete frame and warm flat roof. Infill walls are made of ceramics blocks. The facade wall is covered with ventilated facade with timber cladding.
Description
Citation
HAŠA, F. Administrativní budova Energis [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Boris Bielek, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - místopředseda, Ing. Vladimír Juráň - tajemník, Ing. Tereza Skřeková - tajemník, doc. Ing. Aleš Rubina, Ph.D. - člen, Ing. Radim Kolář, Ph.D. - člen, Ing. Petr Jelínek, Ph.D. - člen, Ing. Petr Blasinski, Ph.D. - člen, Ing. Josef Remeš, Ph.D. - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen,
Date of acceptance
Defence
OTÁZKY OPONENTA: 1) V situačním výkrese chybí rozhledové trojúhelníky. 2) Jaká je funkce PE fólie ve skladbě P06? Otázka - Proč volíte PE fólii tloušťky 3mm? 3) Součinitel tepelné vodivosti. Otázka - Jaké hodnoty součinitele vodivosti máte zvoleny, deklarované? Co to znamená? 4) Silné a slabé stránky projektu? Otázka - Jaké jsou slabé stránky z vašeho pohledu? Doplňující otázky - 5) Čím si myslíte, že je vaše budova environmentálně vyspělá? 6) Používáte environmentálně vhodný materiál pro výstavbu novostavby? 7) V čem vidíte přínos? 8) Máte energetické posouzení, jaké a jak jste tvořil? Do jaké kategorie jste vaši budovu z pohledu energetiky zatřídil? 9) Jaká jsou tři povinná kritéria hodnocení, která ovlivňují výsledek? Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO