Marketingová strategie vybrané neziskové organizace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem marketingové strategie, respektive segmentací a vytvořením marketingového mixu pro nestátní neziskovou organizaci, která se zaměřuje na ochranu kulturního dědictví. Práce shrnuje problematiku sestavení marketingové stra-tegie, od které se odvíjí interní a externí analýzy. Důraz je kladen na analýzu zákazníka, která spolu se SWOT analýzou tvoří základní kameny pro stanovení cílů marketingové strategie. Přínosem by mělo být zvýšení povědomí o značce a činnosti organizace, získá-ní nových zákazníků a dodatečných finančních prostředků.
The aim of the master thesis is to create a proposal of marketing strategy, resp. segmen-tation and marketing mix for a selected NGO which is aimed at protecting the cultural heritage. The thesis summarizes the principles of elaboration of a marketing strategy, which are needed for internal and external analysis. Emphasis is given to Customer analysis which (together with SWOT analysis) forms the cornerstones for setting the goals of marketing strategy. Benefits should be: increased awareness of the brand and organization’s activities, the acquisition of new customers and additional funds.
Description
Citation
KOLOMAZNÍK, T. Marketingová strategie vybrané neziskové organizace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. (předseda) RNDr. Michal Beránek, Ph.D., MBA (místopředseda) doc. Ing. Zdeňka Konečná, Ph.D. (člen) Ing. Jana Hornungová, Ph.D. (člen) Ing. Karel Doubravský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-08
Defence
otázka vedoucího - částečně odpovězeno otázka oponentky - odpovězeno prof. Kocmanová - Jedná se o neziskovou organizaci a tedy organizace funguje z příspěvků. Kdo je největším sponzorem spolku? - odpovězeno prof. Kocmanová - Činnost spolku je financována z příspěvků, případně z jakých jiných zdrojů? - odpovězeno doc. Konečná - Kolik členů organizace má? - odpovězeno doc. Konečná - Na kterých festivalech vzniklé filmy prezentujete? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 3 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO