Sledování provozních údajů manipulační techniky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem monitorovacího zařízení dopravních vozíků. Zvolenými snímanými veličinami jsou zapnutý stav vozíku, doba aktivního využití, využití vozíku z hlediska přepravy materiálu a celková ujetá vzdálenost. U každé veličiny je nastíněno několik možných způsobů snímání se shrnutými klady a zápory, na základě nichž je pak navrhnut nejlépe se hodící senzor pro snímání dané veličiny. V teoretické části práce jsou nastíněny návrhy jak z hlediska teoretického, tak i praktického aplikování, v rámci kterého jsou uvedeny příklady realizace daných snímačů společně s návrhy pro případnou montáž na vozík. Monitorování vozíku splňuje požadavek na použití vývojového kitu Workmonitoru RKC2.0, jež byl vyvinut při monitorování vstřikovacích lisů. Dále práce obsahuje upravený software Workmonitoru RKC2.0, ve kterém je navržen průběh snímání, zpracování a následné odesílání nasbíraných dat pomocí WiFi na místní server. V závěrečné části je popsána skutečná instalace snímačů na vozík, společně s koncovými změnami softwaru, v rámci kterých jsou prezentována i reálně nasbíraná data.
Master’s thesis deals with the design of monitoring of handling equipment. Measured quantities are the switched-on state of the forklift, the time of active use, monitoring of transported material, and the total traveled distance. For each quantity, several possible sensing methods are outlined followed by a summary of the pros and cons of each method, which served as the basis for selecting the most suitable sensor for sensing the required information. The theoretical part of the thesis outlines the proposals in terms of both theoretical aspects as well as the implementation of the sensors along with proposals for possible mounting on a forklift. The proposed application was built on top of the Workmonitor RKC2.0 development kit, which was first developed for injection molding machine monitoring equipment. The proposed solution further expands the Workmonitor RKC2.0 software with additional features, such as forklift data collection, data processing, and streaming of collected data via WiFi to a local server. The final part then describes the mounting of sensors in the forklift, the final software changes, and the presentation of the collected data.
Description
Citation
FIKAR, V. Sledování provozních údajů manipulační techniky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Miloslav Steinbauer, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Václav Jirsík, CSc. (místopředseda) Ing. Stanislav Pikula, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Pohl, Ph.D. (člen) Ing. Radek Štohl, Ph.D. (člen) Ing. Soňa Šedivá, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-08
Defence
Student obhájil diplomvou práci. Dále student dokázal odpovědět na všechnz dotazy komise. Oponent žádné otázky neměl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO