Testování přenosových parametrů internetového připojení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá metodikou měření přenosových parametrů internetového připojení. Cílem práce je popsat a srovnat dostupné metody měření. Na základě zjištěných možností poté navrhnout aplikaci umožňující takové měření realizovat.
This thesis deals with methodology for measuring transmission parameters of internet connection. The aim of the thesis is to cover and compare known methods used for testing. Based on the research then design and realize an application that will provide those kind of measurements.
Description
Citation
BARTOŠ, P. Testování přenosových parametrů internetového připojení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Radek Martinek, Ph.D. (místopředseda) doc. Mgr. Karel Slavíček, Ph.D. (člen) Ing. Zoltán Galáž, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Pokorný (člen) Ing. Ondřej Pospíšil (člen)
Date of acceptance
2021-06-08
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Otázky oponenta: -Vysvětlete mezi kterými body sítě probíhá měření? Proč jsem při testu na místní stanici naměřil tak nízké hodnoty? -V kapitole 4.2.2. uvádíte, že běžně dostupná a minimální rychlost musí být alespoň 60%, resp. 30%. Kde je tato procentuální hodnota definována, nebo jak jste k tomuto tvrzení přišel? Prosím vysvětlete. Otázky komise: -Proč měříte rychlost pouze na místní stanici? -Co myslíte limitací na straně frameworku Flask? -Jakým způsobem byla data zpracována? -Co znamená běžně dostupná rychlost? -Zkoumal jste i jiná technická řešení co Vás vedlo k výběru technického řešení Flask? -Jakým způsobem je vytvořeno uživatelské prostředí? Student obhájil diplomovou práci s výhradami a částečně odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO