Detekce pohybujících se objektů ve videu s využitím neuronových sítí pomocí Android aplikace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá zrealizováním funkčního řešení problematiky klasifikace účastníků dopravního provozu pomocí mobilních zařízení s operačním systémem Android. Cílem je vytvořit Android aplikaci, která klasifikuje vozidla v reálném čase za použití zadní kamery a ukládá časové značky klasifikace. Testování probíhá převážně na vlastní, různě modifikované datové množině. Je natrénováno celkem pět modelů a změřeno zatížení hardwaru při použití každého z nich. Nejlepší přesnosti klasifikace dosahuje předtrénovaný model sítě MobileNet, který je dotrénován o 6 tříd – 62,33 %. Výsledky jsou shrnuty a v závěru je formulováno, jakým způsobem je možné rychleji a přesněji analyzovat dopravní data.
This master’s thesis deals with the implementation of functional solution for classifying road users using mobile device with Android operating system. The goal is to create Android application which classifies vehicles in real time using rear-facing camera and saves timestamps of classification. Testing is performed mostly with own, diversely modificated dataset. Five models are trained and their performance is measured in dependence on hardware. The best classification performance is from pretrained MobileNet model where transfer learning with 6 classes of own dataset is used – 62,33 %. The results are summarized and a method for faster and more accurate traffic analysis is proposed.
Description
Citation
MIKULEC, V. Detekce pohybujících se objektů ve videu s využitím neuronových sítí pomocí Android aplikace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (předseda) prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (místopředseda) Ing. Hicham Atassi, Ph.D. (člen) Ing. David Kubánek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jaroslav Sklenář, CSc. (člen) Ing. Petr Ilgner (člen)
Date of acceptance
2021-06-08
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Otázky oponenta: V sekcii 2.2.1 ste uviedli obrázok 2.2, ktorý by mal znázorňovať klasifikáciu pomocou príznakovej mapy. Prosím o bližšie vysvetlenie, respektíve podrobnejší popis významu spomenutého obrázka. Student odpověděl na otázku. V samotnej záverečnej práci, rovnako aj v prílohe uvádzate rôzne navrhnuté štruktúry klasifikačnej neurónovej siete. Vo fáze návrhu ste testovali rôzne variácie. Podľa čoho ste zvolili výslednú štruktúru navrhnutých sietí? Ako prebiehal tento proces návrhu a testovania. Student odpověděl na otázku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO