Klientská aplikace protokolu DNS s grafickým rozhraním pro účely výuky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem diplomové práce na téma Klientská aplikace protokolu DNS s grafickým rozhraním pro účely výuky je vytvoření programu s možností zasílání, přijímání zpráv protokolu DNS, mDNS a LLMNR s možnostmi volby volitelných parametrů protokolu. Dále porovnat vytvořenou aplikaci s dostupnými nástroji jako jsou Nslookup, Dig a vytvoření příkladů využití aplikace pro výuku.
The goal of the Master thesis on the topic of the Client application of DNS protocol with graphical interface for teaching purposes is to create a program with the features of sending, receiving DNS, MDNS and LLMNR protocols with optional parameters. Additionally, compare the created application with available tools such as Nslookup, Dig and create examples of application for teaching.
Description
Citation
BIOLEK, M. Klientská aplikace protokolu DNS s grafickým rozhraním pro účely výuky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jan Jeřábek, Ph.D. (místopředseda) JUDr. Mgr. Jakub Harašta, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Pavel Šeda (člen)
Date of acceptance
2021-06-08
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Blíže vysvětlete tvrzení, že DNS dotaz v rámci vaší domácí sítě nelze dopravit na zvolený primární doménový server. (str. 44) - student dostatečně vysvětlil otázku. Vysvětlete rozdíl mezi DNS over HTTPS a DNS over TLS. - student dostatečně vysvětlil otázku. Kam je ukládán výsledek ve formátu JSON? - student dostatečně vysvětlil otázku. Z jakého důvodu využíváte program Maven a zároveň export programu Eclipse? - student dostatečně vysvětlil otázku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO