Analogové elektronické emulátory obvodů neceločíselného řádu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou obvodů neceločíselných řádů. V první části je pojednáno o této problematice, dále byly uvedeny jednotlivé metody návrhů a typy obvodů, které lze v praxi využít. Následující kapitola popisuje použité aktivní prvky v této diplomové práci. V následující kapitole byl uveden praktický postup návrhu konvertorů impedance a následná implementace prvků s neceločíselným řádem do obvodů. Tyto struktury s neceločíselným řádem byly implementovány do kmitočtového filtru s neceločíselným řádem. V praktické části také byly provedeny parazitní analýza a stabilita kmitočtového filtru s fraktálním řádem.
Diploma thesis deals with circuits contain fractional-order elements. The first part of this paper deals with this problem, there were also described methods of design fractionalorder elements and types of circuits containing the fractiona-order elements which can be applied in practice. Used active elements for practical part can be found in the second chapter. Design of GIC circuits and implementation of fractional-order element inside the circuit are shown in the last chapture. Parasitic analysis and stability of frequency filter containing fractional-order element had been also described.
Description
Citation
KUBÁT, P. Analogové elektronické emulátory obvodů neceločíselného řádu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Kamil Vrba, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Münster, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Lares, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Přinosil, Ph.D. (člen) Ing. Ján Sláčik (člen) Ing. Martin Štůsek (člen)
Date of acceptance
2021-06-08
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Jakou výhodu přináší náhrada kondenzátoru v prezentovaném filtru navrženým GIC obvodem namísto užití samotné RC struktury? - student dostatečně odpověděl na otázku Proč jste pro všechny řešení zvolil vždy RC strukturu typu Foster I? Má tento typ nějaké výhody oproti ostatním typům? - student dostatečně odpověděl na otázku Jak byl simulován proudový zesilovač? Práce zmiňuje prvek DACA i prvek EL2082. - student dostatečně odpověděl na otázku Dokážete říci jaká je výhoda fraktálního filtru? - student dostatečně odpověděl na otázku V práci máte 68 zdrojů, opravdu jste všechny zdroje přečetl? - student dostatečně odpověděl na otázku Zmiňoval jste, že jste v programu MatLab simuloval stabilitu filtru. Byl byste schopný spočítat tyto výsledky ručně? - student dostatečně odpověděl na otázku Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO