Softwarová knihovna pro robotickou buňku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Táto práca sa zaoberá návrhom softvérovej knižnice pre PLC Siemens S7-1200 využiteľnej pri programovaní robotickej bunky. V teoretickej časti je vysvetlený princíp programovania PLC a konfigurácie priemyselného robota. V praktickej časti je predstavený návrh softvérovej knižnice a následne sú jednotlivé bloky knižnice popísané. Knižnica obsahuje bloky pre PLC a taktiež je doplnená o bloky pre HMI. Pri použití navrhnutej knižnice dochádza k skráteniu času potrebného na programovanie. Softvérová knižnica umožňuje vytvoriť jednotnú štruktúru riadiacich programov v rámci spoločnosti. Výsledkom diplomovej práce je otestovaná softvérová knižnica použiteľná v praxi.
This thesis deals with the design of a software library for PLC Siemens S7-1200 usable in programming of robotic cell. The theoretical part explains the principle of PLC programming and the configuration of an industrial robot. The practical part presents the design of the software library and then the individual blocks of the library are described. The library contains blocks for PLC and is also supplemented by blocks for HMI. Using the proposed library reduces the time required for programming. The software library allows the creation of a unified structure of control programs within the company. The result of the diploma thesis is a tested software library usable in the field.
Description
Citation
KRIŠTOF, M. Softwarová knihovna pro robotickou buňku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Vyroubal, Ph.D. (místopředseda) Ing. Miroslav Zatloukal (člen) doc. Ing. Zdeněk Pokorný, Ph.D. (člen) Ing. Ladislav Chladil, Ph.D. (člen) Ing. Helena Polsterová, CSc. (člen)
Date of acceptance
2021-06-09
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta a komise. Otázky komise k obhajobě: 1. Z jakého důvodu si myslíte, že by Vaše práce byla využitelná pro standardizaci výroby ve firmě?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO