Vliv způsobu čerpání experimentální komory na průběh teploty plynu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou čerpání v experimentální komory elektronového mikroskopu na průběh teploty plynu. V teoretické části je popsána mikroskopie obecně. Poté se práce zabývá konkrétně elektronovou mikroskopií s problematikou jejího vakuového systému, výpočetními programy a studií, ze které práce vychází. V praktické části jsou provedeny a vyhodnoceny simulace čerpání v experimentální komoře pomocí systému Ansys Fluent.
The master‘s thesis is focused on issue of pumping in the experimental pumped chambre of an environmental scanning microcope. In the theoretical part, there are presented microscopy as science. Afterwards the thesis is focused on electron microscopy and its problem and vakuum system, computer program used for preparation of simulation and study that the experimental part is based on. The experimental part contains the results of gas flow in the differential pumped chambre. The problematics were solved by Ansys Fluent system.
Description
Citation
BALOBANOV, D. Vliv způsobu čerpání experimentální komory na průběh teploty plynu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Petr Bača, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (člen) doc. Ing. Petr Vyroubal, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen)
Date of acceptance
2021-06-09
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta a komise. Otázky komise k obhajobě: 1. Jak vysvětlíte, proč teplota za clonou klesne do tak nízkých teplot? 2. Co ovlivní případná změna průměru hrdla clony?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO