Odhad dechové frekvence z elektrokardiogramu a fotopletysmogramu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zaobírá problematikou zisku dechové křivky ze signálů EKG a PPG, které jsou nejen v klinické praxi hojně využívanými měřitelnými signály. Teoretická část práce nastiňuje problematiku získávání dechové křivky z těchto signálu. Praktická část práce je zaměřena na realizaci pěti vybraných metod a jejich závěrečném zhodnocení a porovnání.
The master thesis deals with the issue of gaining the respiratory rate from ECG and PPG signals, which are not only in clinical practice widely used measurable signals. The theoretical part of the work outlines the issue of obtaining a breath curve from these signals. The practical part of the work is focused on the implementation of five selected methods and their final evaluation and comparison.
Description
Citation
JANÁKOVÁ, J. Odhad dechové frekvence z elektrokardiogramu a fotopletysmogramu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (předseda) Ing. Martin Mézl, Ph.D. (místopředseda) Ing. Lukáš Smital, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Sekora (člen) MUDr. Michal Jurajda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-10
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. MUDr. Jurajda, Ph.D. položil otázku: Jak jsou získány referenční hodnoty? Studentka obhájila diplomovou práci s výhradami a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO