Design UAV pro civilní a komerční účely

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tématem této bakalářské práce je design UAV určeného pro komerční a civilní účely. Hlavním cílem je navrhnout dron s kompaktním vzhledem a uživatelsky přívětivým tvarováním, který bude splňovat potřebné technické a ergonomické požadavky a bude vhodný pro profesionální použití. Práce zahrnuje současný stav poznání s designérskou a technickou analýzou, která čtenáře seznámí s aktuální problematikou UAV.
The topic of this bachelor thesis is design of an UAV suited for commercial and civil use. The goal is to create a drone with compact looks and user–friendly composition that fulfils ergonomic and technical needs in compliance with professional use. The thesis includes the state of the art in the field, design and technical analysis that shall present the reader to contemporary issues in the field of UAV.
Description
Citation
LINHARTOVÁ, S. Design UAV pro civilní a komerční účely [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Průmyslový design ve strojírenství
Comittee
doc. akad. soch. Ladislav Křenek, ArtD. (předseda) doc. Ing. Martin Vrbka, Ph.D. (místopředseda) akad. soch. Tamara Buganská (člen) Ing. Dana Rubínová, Ph.D. (člen) akad. soch. Josef Sládek, ArtD. (člen) Mgr. Svatopluk Řezníček (člen)
Date of acceptance
2021-06-10
Defence
Doc. akad. soch. Ladislav Křenek, ArtD. (oponent) Není zvolené umístění kamery do tělesa dronu limitující z hlediska bezproblémové funkce zařízení? ČÁSTEČNĚ ZODPOVĚZENO Doc. Ing. Martin Vrbka, Ph.D. K čemu vlastně dron bude sloužit? Jaká bude jeho cenová kategorie? ZODPOVĚZENO Mgr. Svatopluk Řezníček Ovládač, řešili jste ho? ZODPOVĚZENO Jaké byli vaše vstupné myšlenky a inspirace k vytvoření dronu? ZODPOVĚZENO
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO