Studium řezných sil při soustružení a jejich měření

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce je koncipována jako literární rešerše, jejímž cílem je poskytnout komplexní pohled na problematiku zatěžujících sil v procesu soustružení. Zpočátku se práce soustřeďuje na stručnou charakteristiku soustružení a nástrojové geometrie jakožto jedny z hlavních aspektů ovlivňujících silové zatížení obráběcí soustavy. Dále je podrobněji rozebrána problematika vzniku silového zatížení a jeho ovlivňování z pohledu základních řezných parametrů. Druhá polovina práce se zaměřuje na možnosti měření silového zatížení v procesu soustružení a názornému numerickému vyhodnocení měřených dat za pomoci základních statistických ukazatelů.
This bachelor’s thesis is structured as a literature search. Its target is to show a complex look at the problematics of force load in turning process. In the beginning, the thesis is focused on brief characteristics of turning process and tool geometry as a one of the main aspects influencing the force load in the machining system. Furthermore, the thesis deals with problematics of force load creation and its dependence on basic cutting parameters. Second part of the thesis is dedicated to the options of force load measurement in turning process and works out an illustrative example of numerical evaluationof measured data with basic statistical indicators in detail.
Description
Citation
PIROŠ, V. Studium řezných sil při soustružení a jejich měření [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Jozef Majerík, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Igor Barényi, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Jaroš, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Zlámal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-11
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Jakým způsobem lze eliminovat hřebenové trhliny? zodpovězeno 2. Vysvětlete graf silového zatížení zodpovězeno Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO