Konstrukční návrh míchacího reaktoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Náplní této bakalářské práce je se představit proces míchání a základní konstrukční prvky míchacích zařízení pro farmaceutický a chemický průmysl, následně navrhnout míchací zařízení ze zadaných parametrů. Míchadlo je poháněno elektromotorem a může pracovat při proměnných otáčkách. Hlavními výpočty při návrhu je výpočet příkonu míchadla a kontrola napětí na hřídeli míchadla. Návrh je doplněn o CAD model a výkresovou dokumentaci.
The content of this bachelor thesis is to present the mixing process and design of mixing vessels for the pharmaceutical and chemical industries, then to design mixing vessles from specified parameters. The stirrer is driven by an electric motor and can operate at variable speeds. The main calculations in the design are the calculation of the power input of the stirrer and the control of the stress on the stirrer shaft. The design is complemented by a CAD model and drawing documentation.
Description
Citation
UDATNÝ, M. Konstrukční návrh míchacího reaktoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Dr. Ing. Jiří Marek, Ph.D., DBA (předseda) doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (místopředseda) doc. Ing., Dipl.-Ing Michal Holub, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Tůma, Ph.D. (člen) Ing. Luboš Kotek, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Marek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-11
Defence
Student seznámil členy komise se svou bakalářskou prací na téma „Konstrukční návrh míchacího reaktoru“ Student odpověděl na otázky oponenta. Otázky komise: Je váš zvolený motor vhodně dimenzovaný? Proč používáte frekvenční měnič? V jakém rozsahu otáček vám bude řešení fungovat? Jak byste měřil teplotu a hladinu? Student zodpověděl otázky položené členy komise s drobným váháním.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO