Kompresorový systém moderních turbodmychadlových motorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá inovacemi v kompresorových systémech moderních turbodmychadlových motorů a probíhajícími projekty, jejichž cílem je zvýšení účinnosti kompresorů. V první části jsou popsány základní parametry kompresoru s důrazem kladeným na účinnost. Druhá část zpracovává ztráty, které vedou k poklesu účinnosti. V třetí části jsou popsány příklady projektů a inovací, které se věnují oblasti zvyšování účinnosti kompresorů.
The bachelor thesis deals with innovations in compressor systems of modern turbofan engines and ongoing projects aimed at increasing the efficiency of compressor. The first part describes the basic parameters of the compressor with emphasis on efficiency. The second part deals with losses that lead to a decrease in efficiency. The third part describes examples of projects and innovations that focus on increasing the efficiency of compressor.
Description
Citation
RAJNOŠEK, J. Kompresorový systém moderních turbodmychadlových motorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Juračka, Ph.D. (předseda) Ing. Robert Popela, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Augustin, Ph.D. (člen) Ing. Rostislav Koštial, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Zikmund, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Student úspěšně odprezentoval svoji bakalářskou práci. Prezentaci logicky rozčlenil do částí dle kapitol v bakalářské práci, nicméně prezentace nebyla pro posluchače příliš přehledná. Student odpověděl na otázky oponenta v plném rozsahu. Jak definujete adiabatický děj. Student odpověděl dobře. Student odpověděl i na další otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO