Odmítnuté prototypy letadel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se věnuje rešerši sedmi odmítnutých prototypů letadel ze zemí západního bloku v období studené války účastnících se výběrových řízení. U každého z těchto letadel je provedeno shrnutí historie jejich vývoje, jsou uvedeny technické specifikace, je zdůvodněno jejich odmítnutí a jsou srovnány s upřednostněným letadlem. Následně je provedeno zhodnocení získaných informací, vedoucí k závěru, že i studium odmítnutých prototypů letadel může vést k cenným poznatkům.
The bachelor thesis focuses on seven rejected prototype aircraft that took part in tendering processes in Western Bloc countries during the Cold War. The development history of each of these aircraft is summarized, their technical properties are specified, the reason of their rejection is explored, and a comparison is made between them and the preferred aircraft. An assessment of gathered information is then made resulting in the conclusion that studying these rejected prototype aircraft can lead to valuable insights.
Description
Citation
MOŠTĚK, D. Odmítnuté prototypy letadel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Juračka, Ph.D. (předseda) Ing. Robert Popela, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Augustin, Ph.D. (člen) Ing. Rostislav Koštial, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Zikmund, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Student odprezentoval svoji bakalářskou práci. Popsal rozhodující vlivy pro definici odmítnutí letadla a rozebral zvolené typy letadel Student následně odpověděl na otázky oponenta v plném rzsahu i s historickým podtextem. Student odpověděl na otázky členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO