Simulace elektroporačního děje při terapii okluze stentu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou elektroporace a jejím využitím při léčbě okluze samoexpandibilního kovového stentu. V práci jsou popsány základy teorie elektroporace a současně využívané léčebné postupy při řešení okluze stentu. Další část je věnována současnému stavu na poli matematických simulací elektroporace. Jádrem práce jsou simulace účinků elektroporace na tkáň při zprůchodňování metalických stentů.
This masteral thesis describes phenomenon of electroporation and it’s use to deal with occluded self-expandable metalic stent. Thesis briefly summarizes theory of electroporation, currently used medical treatments of occluded stents. The next part of the thesis is dedicated to current state of mathematical simulations of electroporation. The core of the thesis are simulations of electroporation effects on tissue of occluded metal stents.
Description
Citation
HEMZAL, M. Simulace elektroporačního děje při terapii okluze stentu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (předseda) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Martiš, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Dostál, Ph.D. (člen) Ing. Veronika Novotná, Ph.D. (člen) Ing. Marcel Janda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Student obhajoval práci na téma Simulace elektroporačního děje při terapii okluze stentu. Nejdříve představil cíle práce. Vysvětlil co je to stent, elektroporace a jejich vlastnosti. Představil jednotlivé situace experimentu a následných simulací. Uvedl základní rovnice pro analýzu el. pole a šíření tepla v tkáni. Dále popsal konfiguraci simulace, nastavení výpočtu. Prezentoval výsledky simulací a své poznatky shrnul v závěru. Student postupně odpověděl na otázky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO