Měnič s tranzistory GaN pro elektrický kompresor

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a realizací funkčního vzorku výkonového měniče pro elektrický kompresor, který je určen pro hybridní automobily. Navrhovaný měnič bude určen pro E-compressor od společnosti Garrett Advancing Motion. Samotný měnič bude založen na moderní technologii tranzistorů s vysokou elektronovou pohyblivostí, jimiž jsou tranzistory na bázi nitridu gália (GaN). Smyslem práce je ověřit možnost užití tranzistorů GaN v aplikaci E-boosting.
This master’s thesis deals with the design and realization of a functional sample power inverter for an electric compressor, which is used in hybrid cars. The electric compressor powered by the inverter is E-compressor by Garrett Advancing Motion. An inverter will be using modern High Electron Mobility Transistors which are based on gallium nitride (GaN). The purpose of this thesis is to find if GaN transistors can be used in E-boosting application.
Description
Citation
GALIA, J. Měnič s tranzistory GaN pro elektrický kompresor [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (předseda) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Martiš, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Dostál, Ph.D. (člen) Ing. Veronika Novotná, Ph.D. (člen) Ing. Marcel Janda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Student prezentoval práci na téma Měnič s tranzistory GaN pro elektrický kompresor. Nejdříve popsal cíle práce. Dále se věnoval typu měniče, jeho návrhu. Dále popsal a ukázal návrh plošného spoje. Věnoval se také výrobě a osazení DPS. Ukázal také průběhy signálu na tranzistoru. Na závěr komisi seznámi s výsledky, kterých při řešení práce dosáhl. Odpověděl na otázku oponenta i doplňující dotazy komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO