Simulace odmrazování krycího skla světlometu a jeho aplikace v automobilovém průmyslu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá výzkumem v oblasti odmrazování světlometu. Jejím cílem je vytvoření numerického simulačního modelu, který dokáže předpovídat průběh odmrazování, zároveň tak může odhalit nedostatky při návrhu světlometu. Na simulační modelu jsou testovány proměnlivé parametry, výsledkem práce je nalezení optimálních podmínek, které zajistí validní výsledky simulace při současné úspoře výpočetního času.
The thesis will engage in research in headlight de-icing area. The aim is to create a numerical simulation model which is able to predict the course of a de-icing process as well as revealing shortcomings in the headlamp design. Variable parameters are tested on the simulation model, the aim of the thesis is to find the optimal conditions that will ensure valid simulation results while saving computational time.
Description
Citation
MAGDON, J. Simulace odmrazování krycího skla světlometu a jeho aplikace v automobilovém průmyslu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Výroba automobilových světel a technických svítidel
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Škoda, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jozef Kaiser, Ph.D. (člen) Ing. Bohuslav Lysa (člen) Ing. Jaroslav Schwarz (člen)
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Napište rovnice prouděni nestlačitelné kapaliny včetně členu pro vztlakovou sílu. - zodpovězno 2 .Jaký je hlavní mechanismus přestupu tepla v procesu odmrazování světlometů? - zodpovězeno 3. Jak okolní podmínky jako např. teplota vzduchu, vlhkost, vnější konvekce ovlivňují dynamiku vrstvy ledu a účinnost odmrazovaní světlometu? - zodpovězeno 4. Jaká kritéria byla použita pro určení kvality FV sítě?- zodpovězeno 5. Jak dlouho trval samotný výpočet? Jaké jsou cesty urychlení výpočtu? - zodpovězeno 6. Jak se šíří teplo pomocí radiace? - zodpovězeno 7. Jak je zahrnuta teplota ve výpočtech? - zodpovězeno 8. Jak jste zjistil teplotu v reálném prostředí? - zodpovězeno 9. Z čeho máme stěnu? Bude stěna srážet teplotu? - zodpovězeno 10. Jaká je teplotní vodivost PC? - zodpovězeno 11. O jaký simulační program se jednoalo? Kdo je autorem? - zodpovězeno 12. Jaký je výpočetní element? - zodpovězeno 13. Obsahuje program více typů elementů? - zodpovězeno 14. Co představuje fluidní film? - zodpovězeno 15. Jak je výpočet náročný na zadané vstupní parametry? - zodpovězeno 16. Budou výsledky práce dále rozvíjeny? - zodpovězeno 17. Je princip odmlžování obdobný odmražování? - zodpovězeno 18. Jakým způosobem jste analyzovali absorbční element polykarbonátu? - zodpovězeno 19. Jaký je rozdíl vlnových délek LED a žárovky? - zodpovězeno 20. Jak se může orosit světlomet zevnitř? - zodpovězeno 21. Bude Vaše simulace platit pro hrubší nebo jemmnější sítě? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO