Porovnání koncepcí zásobování materiálem s využitím počítačové simulace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Obsahem diplomové práce je návrh nového konceptu manipulace s materiálem z automatického skladu k výrobní oblasti a porovnání s původním konceptem s využitím počítačové simulace. Simulační model je vytvořen v softwaru Plant Simulation od společnosti PLM Software. Součástí práce je sestavení matice experimentů a provedení simulačních experimentů za účelem porovnání obou koncepcí.
The aim of the diploma thesis is to design of a new concept of material handling from the automatic warehouse to the manufacturing area and comparison with the original concept using computer simulation. The simulation model is created in Plant Simulation software from PLM Software. Part of the thesis is to compile a matric of experiments and perform simulation experiments in order to compare both concepts.
Description
Citation
KADLEC, T. Porovnání koncepcí zásobování materiálem s využitím počítačové simulace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (předseda) prof. Štefan Čorňák, Dr. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Malášek, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Heneš (člen) Ing. Jiří Štoček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Student prezentoval svou závěrečnou práci a odpověděl na otázky vedoucího i oponenta. Dále odpovídal na dotazy členů zkušební komise: Zdroj SW Plant Simulation. zodpovězeno Pásové dopravníky - tvary hnacího bubnu - princip shazovacího vozu zodpovězeno Charkterizujte výrobky, které jsou vhodné pro dodávky vrámci JIT a které JIS strategii. zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO