Návrh a realizace testovací aplikace měření rozměrů optickým senzorem a robotickým ramenem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na tvorbu měřicí aplikace pomocí optického senzoru a robotického ramene v programu RobotStudio. Součástí práce je rešerše v oblasti optického měření a kalibrace. Dále se pojednává o samotném postupu tvorby měřící aplikace a nastínění problematiky kalibrace jednotlivých součástí. Práce je doplněna o ukázku měření opakovatelnosti a popis možných chyb, které se při nesprávném nastavení robotu mohou vyskytnout.
This diploma thesis deals with creation of a measuring application using optical sensor and robotic arm in the RobotStudio software. The literature review of the thesis describes the field of optical measuring and calibration. Furthermore, the thesis includes the process of creating a measuring application and outlining issue of calibration of individual parts. The work is supplemented by a demonstration of repeatability measurements and a description of possible errors that may occur if the robot is set incorrectly.
Description
Citation
ZAGORSKÁ, K. Návrh a realizace testovací aplikace měření rozměrů optickým senzorem a robotickým ramenem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
prof. Dr. Ing. Jiří Marek, Ph.D., DBA (předseda) doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr. (místopředseda) Ing. Rostislav Huzlík, Ph.D. (člen) Ing. František Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Dokoupil, CSc. (člen)
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
V rámci obhajoby DP zaznělo: Cíle práce. Současný stav. Ukázka a popis komponent pro testovací úlohu. Ukázka 3D modelu měřicí aplikace. Varianty měřicí aplikace. Popis kalibrace, měření opakovatelnosti a přesnosti. Posouzení variant. Odpovědi na otázky oponenta: 1. otázka: Zodpovězeno. 2. otázka: Zodpovězeno. Otázky komise: Dotaz na uvedenou vysokou přesnost. Odpovězeno. Jaká se očekává přesnost vzhledem k součásti? Zodpovězeno. Diskuze ohledně přesnosti etalonu. Byl senzor zadaný, nebo vybraný? Odpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO